Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΡΟΥΜΑΝΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΜΙΡΤΣΕΑ ΝΤΑΝΕΛΙΟΥΚ

12239545_927045620703623_8667909924062241488_n

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟ ΡΟΥΜΑΝΟ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΜΙΡΤΣΕΑ ΝΤΑΝΕΛΙΟΥΚ

Η συνεργασία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την τιμώμενη χώρα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Ρουμανία, έχει ήδη ξεκινήσει.

Την Τρίτη το βράδυ στην αίθουσα “Zeus” Mediterranean Pallas, το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη, παρέθεσε δεξίωση προς τιμή του μεγάλου Ρουμάνου σκηνοθέτη Μίρτσεα Ντανελιούκ.

Στη δεξίωση ήταν προσκεκλημένοι και συμμετείχαν ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος καθώς και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Ξυπτερά-Λάμπρου.

Να σημειωθεί ότι φέτος στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης, στο ειδικό αφιέρωμα «Ματιές στα Βαλκάνια», τιμήθηκε ο ρουμάνος σκηνοθέτης Μίρτσεα Ντανελιούκ για το σπουδαίο του κινηματογραφικό έργο.

Στη δεξίωση εκτός από τον οικοδεσπότη γενικό πρόξενο της Ρουμανίας και τον τιμώμενο ρουμάνο σκηνοθέτη, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της διοίκησης του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης, πολλοί πρόξενοι άλλων χωρών, άνθρωποι του κινηματογράφου, των γραμμάτων και των τεχνών, δημοσιογράφοι του πολιτιστικού ρεπορτάζ και άλλοι επίσημοι.

Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. χάρισε στο ρουμάνο σκηνοθέτη το λεύκωμα του Φεστιβάλ Ολύμπου, προσκαλώντας τον συγχρόνως να συμμετέχει με ταινίες του το καλοκαίρι στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, με την ευκαιρία συνεργασίας με την Ρουμανία ως τιμώμενη χώρα. Ο κ. Ντανελιούκ αποδέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση, εκφράζοντας συγχρόνως το θαυμασμό του για τον Όλυμπο και το Δίον, χώρους που έχει επισκεφθεί κατά το παρελθόν.

Ο κ. Παπαχρήστος, όπως και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας κ. Λάμπρου-Ξυπτερά, είχαν συζητήσεις και με άλλους εκπροσώπους φορέων του πολιτιστικού και τουριστικού χώρου, που συμμετείχαν στην εκδήλωση. Κοινή διαπίστωση ότι οι Ρουμάνοι είναι εντυπωσιασμένοι από την Πιερία και τη θεωρούν ως ένα από τους καλύτερους τουριστικούς προορισμούς για τις διακοπές τους.