Παράσταση “αποκάλυψη” Η Αντιγόνη του Σοφοκλή

ΟΡΦΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ45ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Παράσταση “αποκάλυψη”

 

η Αντιγόνη του Σοφοκλή

 

Τις συγκλονιστικές ερμηνείες τριών γενεών ηθοποιών απόλαυσαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο αρχαίο θέατρο του Δίου για να παρακολουθήσουν την Αντιγόνη του Σοφοκλή, σε μία συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Κ.Θ.Β.Ε και το Θ.Ο.Κ, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ολύμπου.

 

Η 25χρονη ηθοποιός Αναστασία Κονίδη, πολύ κοντά στη φυσική ηλικία της Αντιγόνης την οποία υποδύθηκε, καθήλωσε με την ερμηνεία της υποστηρίζοντας με πάθος τον πρωταγωνιστικό ρόλο δίπλα σε σπουδαίους ηθοποιούς όπως ο Δημήτρης Λιγνάδης (Κρέοντας) και η Μπέττυ Αρβανίτη (Τειρεσίας).

Μία παράσταση που, όπως σημειώνει και ο σκηνοθέτης της και διευθυντής του Εθνικού Θεάτρου Στάθης Λιβαθινός, δημιουργήθηκε για να “μιλήσει” στη νέα γενιά μέσα από την ίδια τη νέα γενιά (Δήμητρα Βλαγκοπούλου- Ισμήνη, Βασίλης Μαγουλιώτης-Αίμονας), για την σύγκρουση των νόμων της ηθικης και των νόμων της πολιτείας, για την ορμή του έρωτα, για την αλαζονεία και τον εγωισμό που καταστρέφει.

 

Και το κοινό δεν θα μπορούσε παρά να χαρίσει το πιο θερμό του χειροκρότημα σε μία ξεχωριστή παράσταση που σίγουρα θα θυμάται για καιρό…






ANTIGONH_LIGNADHS2