ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

12705342_980455582029293_7610573200252207045_n

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Πυρετωδώς προετοιμάζεται η διοίκηση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου εν όψει του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με την Ρουμανία να αποτελεί πλέον την τιμώμενη χώρα του φετινού θεσμού. Γεγονός που επισημοποιήθηκε στην επίσκεψη κλιμακίου του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016 στην Πρεσβεία της Ρουμανίας.

Την ίδια ημέρα ακολούθησε συνάντηση και στο Υπουργείο Πολιτισμού.

ΣΤΗΝ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Πρώτη επίσκεψη στην Πρεσβεία της Ρουμανίας, όπου μέσα σε ιδιαίτερο και εγκάρδιο κλίμα τα διοικητικά μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο και τους Νικόλαο Πασχαλούδη και Χάϊδω Παπαχατζή, υποδέχθηκε ο Πρέσβης Lucian Fatu και η πρώτη Γραμματέας της Πρεσβείας Anca Chisalita. Τους διοικητικούς του Οργανισμού συνόδευαν ο Βουλευτής Πιερίας Χάρης Τζαμακλής και η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας Ευαγγελία Λάμπρου.

Ο Πρέσβης της φίλης χώρας αναφέρθηκε στις μακραίωνες σχέσεις φιλίας μεταξύ Ελλάδος και Ρουμανίας καθώς και για την εξαιρετικά τιμητική πρόσκληση του Φεστιβάλ Ολύμπου για την συμμετοχή της Ρουμανίας ως τιμώμενης χώρας για το έτος 2016. Ολοκληρώνοντας γνωστοποίησε την αποδοχή της πρόσκλησης από πλευράς του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρουμανίας.

Από την πλευρά του ΟΡ.ΦΕ.Ο ο πρόεδρος κ. Παπαχρήστος αφού εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες για την αποδοχή της πρόσκλησης, επισήμανε ότι ο πολιτισμός διευκολύνει και ανοίγει δρόμους για την περαιτέρω συνεργασία μεταξύ των λαών .

Στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ του ρουμάνικου και ελληνικού λαού αναφέρθηκε ο βουλευτής Πιερίας κ. Τζαμακλής, δηλώνοντας ότι η παρουσία του στην πρεσβεία σηματοδοτεί τον ιδιαίτερο ρόλο του Φεστιβάλ Ολύμπου στον πολιτισμό και την διεθνή ακτινοβολία του.

Στην σημαντική υποστήριξη των Ρουμάνων πολιτών στην τουριστική ανάπτυξη της Πιερίας αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Λάμπρου και τόνισε ότι η ανάδειξη της Ρουμανίας ως τιμώμενης χώρας στο Φεστιβάλ Ολύμπου, αποτελεί δείγμα ευγνωμοσύνης προς τους Ρουμάνους πολίτες που κάνουν διακοπές στην Πιερία εδώ και πολλά χρόνια.

Τις προτάσεις για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα παρουσίασε η πρώτη Γραμματέας της Πρεσβείας Anca Chisalita που εντυπωσίασε για την ετοιμότητα του προγραμματισμού και για την ποιότητα και την ποικιλία των καλλιτεχνικών γεγονότων , που αναφέρονται στην μουσική. το θέατρο , τα εικαστικά, τον χορό, τον κινηματογράφο και τις αρχαιολογικές ομιλίες.

Η τελική διαμόρφωση του προγράμματος θα ολοκληρωθεί μετά την επίσκεψη της κ. Chisalita στην Πιερία στις αρχές Μαρτίου

Ακόμη στην συνάντηση επισημάνθηκε ότι η Πρεσβεία της Ρουμανίας θα υποστηρίξει την συμμετοχή του Φεστιβάλ Ολύμπου στην διεθνή έκθεση τουρισμού Βουκουρεστίου που θα πραγματοποιηθεί το διάστημα 25-28 Φεβρουαρίου 2016 και θα συνδιοργανωθεί με την Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας.

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Στη συνέχεια η αντιπροσωπεία του διοικητικού συμβουλίου του ΟΡ.ΦΕ.Ο. συνοδευμένη με τη βουλευτού Πιερίας Μπέττυ Σκούφα συναντήθηκε με τις εκπροσώπους του Υπουργού Πολιτισμού κ. Κωνσταντάκη και Δαλαμάγκα. Τα στελέχη του Υπουργείου Πολιτισμού ενημέρωσαν επί της προόδου των θεμάτων που τέθηκαν κατά την πρόσφατη πρώτη συνάντηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. με τον Υπουργό κ. Μπαλτά.