«ΕΥΗΧΗ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ Κ.Ε.Π.Α. ΒΕΡΟΙΑΣ

ΒΕΡΟΙΑ

 

«ΕΥΗΧΗ» ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ Κ.Ε.Π.Α. ΒΕΡΟΙΑΣ

 

Την προοπτική συνεργασίας σε πολυθεματικά επίπεδα εξέτασε στη διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος των εκδηλώσεων «Εύηχη Πόλη 2017» που θα πραγματοποιηθούν στη Βέροια το διάστημα 21 έως 25 Ιουνίου 2017, αντιπροσωπεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με τη διοίκηση και στελέχη της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) του Δήμου Βέροιας.

Η Κ.Ε.Π.Α. Βέροιας είναι ο φορέας υλοποίησης των εκδηλώσεων του πενθημέρου, που περιλαμβάνει συναυλίες, μουσικά δρώμενα από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο, χορό κ.α. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Εύηχη Πόλη 2017»  στην ιστοσελίδα www.veriaculture.gr

Οι διοικητικοί εκπρόσωποι του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστου-πρόεδρος, Νικόλαος Πασχαλούδης-γενικός γραμματέας καθώς και οι συντονιστές, Γεώργιος Χανδόλιας του καλλιτεχνικού προγράμματος και Δημήτριος Νταντάμης των υποδομών και οργάνωσης, συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Κ.Ε.Π.Α. Λεωνίδα Ακριβόπουλο και μέλη του διοικητικού συμβουλίου, τον διευθυντή Ιωάννη Καμπούρη, την υπεύθυνη διοργάνωσης εκδηλώσεων Αθηνά Καραγιαννίδου και το στελεχιακό δυναμικό της επιχείρησης, οριοθετώντας μια νέα συνεργασία με κατευθυντήρια αναφορά την αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στους δύο Νομούς, την ευρύτερη και πληρέστερη προβολή του παραγόμενου έργου καθώς και τον περιορισμό του λειτουργικού κόστους μέσω κοινών πρωτοβουλιών.

«Ξεκινήσαμε ήδη κάποιες συζητήσεις για μια ολοκληρωμένη συνεργασία, καθώς μας ενώνουν πολλά. Η ωφέλεια θα είναι αμφίπλευρη και για τους φορείς που εκπροσωπούμε, αλλά πολύ περισσότερο για τον τόπο μας. Με μια συνεργασία θα αναβαθμίσουμε περισσότερο τις εκδηλώσεις και θα μειώσουμε δαπάνες, ειδικά σε μια εποχή που υπάρχει σοβαρό πρόβλημα στην κοινωνία μας», τόνισε ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστου.

Από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας του οργανισμού Νικόλαος Πασχαλούδης, επισήμανε: « Χαιρετίζουμε και δηλώνουμε αρωγοί στη διαφαινόμενη συνεργασία σε δύο όμορους Νομούς με κοινές καταβολές. Μάλιστα σε μια περιοχή που ο αρχαιολογικός πλούτος και τα ευρήματα αποτελούν και συνεχίζουν μια ενιαία συνισταμένη, την ταυτότητα του Μακεδονικού μεγαλείου. Θεωρώ ότι η Πιερία μπορεί να συμπληρώνει την Ημαθία και το αντίθετο. Εξαιρετικό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων σε μια ζωντανή και δημιουργική πόλη τη Βέροια, με μουσική σε κάθε γωνιά της.»

«Είναι ωραίο πράγμα να σχεδιάζουμε και να υλοποιείται αυτό που ονειρευόμαστε…» είπε ο συντονιστής του καλλιτεχνικού προγράμματος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γεώργιος Χανδόλιας και συμπλήρωσε: «η Βέροια μέσα από τις εκδηλώσεις αυτές μιλάει με ήχους. Να αρχίσουμε να μιλάμε με αυτόν τον τρόπο και όχι μόνο να… μιλάμε για την συνεργασία μας».

Η αντιπροσωπεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ευχαρίστησε την διοίκηση της Κ.Ε.Π.Α. Δήμου Βέροιας για την τιμητική και εποικοδομητική πρόσκληση. Με τη σειρά του ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου  προσκάλεσε τους διοικούντες την Κοινωφελή  Επιχείρηση Πολλαπλής Ανάπτυξης Δήμου Βέροιας  να παραστεί σύσσωμη στην έναρξη του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017 (Ιούλιος-Αύγουστος) που είναι αφιερωμένη στον κορυφαίο Έλληνα αρχαιολόγο Δημήτρη Παντερμαλή και έχει ως τιμώμενη χώρα την Κύπρο.

Τέλος στο περιθώριο της παρουσίασης του προγράμματος «Εύηχη Πόλη 2017», η αντιπροσωπεία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. συναντήθηκε με τον δημοσιογράφο και διοικητικό μέλος της Ένωσης Συντακτών Επαρχιακού Τύπου (Ε.Σ.Ε.Τ.)  Κωνσταντίνο Τσιμόπουλο, με τον οποίο αντάλλαξε απόψεις για την όσο το δυνατό καλύτερη προβολή των πολιτιστικών δεδομένων των δύο Νομών.

ΕΥΗΧΗ-ΠΟΛΗ-ΑΦΙΣΑ-2017