ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ «ΦΟΝΙΣΣΑ»

46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΜΕ «ΦΟΝΙΣΣΑ»

  Θεατρική η πρώτη παράσταση του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017. Η νουβέλα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη «Η Φόνισσα», παρουσιάσθηκε την Κυριακή 2 Ιουλίου 2017 στο αρχαίο θέατρο Δίου.

Το έργο αυτό που θεωρείται ένα από τα κορυφαία της νεοελληνικής λογοτεχνίας, αποδόθηκε με γλαφυρότητα από τους ηθοποιούς του θεατρικού σχήματος, οι οποίοι δέχθηκαν στο τέλος της παράστασης το θερμό χειροκρότημα του κοινού.

Το έργο που γράφτηκε το 1903, με την πλοκή του να εκτυλίσσεται στην ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, την Σκιάθο,  σκηνοθέτησε ο Γιάννης Νικολαϊδης.

Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Φωτεινή Φιλοσόφου (Φραγκογιαννού), Χρυσούλα Παπαδοπούλου ( Δελχαρώ-Γριά ), Βούλα Κώστα (Αμέρσα-Μαρουσώ), Θοδωρής Προκοπίου (Κωνσταντής- Ανακριτής-Λυρίγκος)

Θεατρική προσαρμογή: Κώστας Πολιτόπουλος. Σκηνικά: Μιχάλης Αγγελάκης

Κοστούμια: Όλγα Σχοινά. Μουσική επιμέλεια: Στέφανος Νικολαϊδης.

 ΟΡ.ΦΕ.Ο.-ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ

  Μεταξύ των θεατών που παρακολούθησαν την θεατρική παράσταση ήταν και μέρος των σπουδαστών της σχολής Ευελπίδων, οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή στο πλαίσιο ασκήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) αποδεχόμενος την πρόταση του στελεχιακού δυναμικού της Σχολής Ευελπίδων,  με χαρά και τιμή θα υποδεχθεί στη διάρκεια του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, θα ενημερώνει και θα ξεναγεί στις εκδηλώσεις και τους αρχαιολογικούς χώρους τους σπουδαστές, έτσι ώστε να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε πολιτιστικά θέματα.

Και ασφαλώς οι ίδιοι στη συνέχεια θα αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές των όσων προσφέρει στην κοινωνία, στο πολιτιστικό και τουριστικό προϊόν ο κορυφαίος θεσμός της Πιερίας, το Φεστιβάλ Ολύμπου.

Επίσης πρωτοπόροι για μια ακόμα χρονιά, οι εθελοντές του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου που με περισσή διάθεση προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην εύρυθμη λειτουργία των εκδηλώσεων.