ΚΑΘΗΛΩΤΙΚΗ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΙΟΥ

Τέσσερις διακεκριμένοι σολίστ διεθνούς φήμης και καταξίωσης στο χώρο της κλασικής μουσικής δωματίου καθήλωσαν το κοινό που βρέθηκε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιουνίου στο αρχαιολογικό μουσείο Δίου για να παρακολουθήσει την πρώτη, προφεστιβαλική, εκδήλωση του φετινού καλοκαιριού.

Παρά το γεγονός ότι ο βροχερός καιρός δεν επέτρεψε την πραγματοποίηση της εκδήλωσης στο Ρωμαϊκό Ωδείο του Δίου, όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένη, η παρουσίαση του αμερικάνικου Κουαρτέτου (Champer Music Hellas) πλαισιωμένο από τις αρχαιότητες μέσα στο χώρο του μουσείου, ήταν άκρως εντυπωσιακή.

Ο Ντμίτρι Αταπάιν στο τσέλο, η Γιούνα Κιμ στο κλαρινέτο, η Μπέλα Χρίστοβα στο βιολί και ο Ντιμίτρι Μουράτ στη βιόλα παρουσίασαν ένα πρόγραμμα ατομικών έργων των Μπαχ, Στραβίνσκι, Λιγκέτι και του ελληνοαμερικανού Χριστόφορου Θεοφανίδη ενώ η βραδιά έκλεισε με το συναρπαστικό Τριο για έγχορδα Op. 9 No1 του Μπετόβεν που ενθουσίασε το κοινό. Ακόμη και οι λιγότερο μυημένοι στην κλασική μουσική, αποχώρησαν ενθουσιασμένοι από το δυναμισμό με τον οποίο εκτέλεσαν τα έργα οι κορυφαίοι σολίστες.

Στο τέλος της εκδήλωσης ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος δώρισε στον καλλιτεχνικό διευθυντή Λόουελ Λίμπερμαν και τον πρόεδρο του Champer Music Hellas Βάσο Παπαγαπητό, το λεύκωμα της ιστορίας για τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ Ολύμπου και το βιβλίο του Ολύμπου με τις φωτογραφίες του Boissonnas ενώ οι μουσικοί δέχθηκαν τα συγχαρητήρια, μεταξύ άλλων, του Γενικού Γραμματέα Οδυσσέα Μανωλόπουλου, της Ταμία Ζαφείρως Κουσιοπούλου και του μέλους Νίκου Λακασά.
Τη συναυλία προλόγισε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Χανδόλιας.