Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

12289690_936561169752068_1182775384624443569_n

Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΣΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ

ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Ρουμανία , ως τιμώμενη χώρα στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, παραβρέθηκε με αντιπροσωπεία του, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Νίκο Πασχαλούδη, στον εορτασμό της 98ης εθνικής επετείου από τη συγκρότηση του Ρουμανικού κράτους, με τη σημερινή του μορφή.

Την εκδήλωση διοργάνωσε το Γενικό Προξενείο της Ρουμανίας στη Θεσσαλονίκη την πρώτη ημέρα του Δεκεμβρίου 2015 , στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace, με τη συμμετοχή δεκάδων προσκεκλημένων.

Στο χαιρετισμό του ο Γενικός Πρόξενος της Ρουμανίας Δρ Μάρτιν Λαντισλάου Σάλαμον καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, αναφέρθηκε στους λόγους ανακήρυξης της 1ης Δεκεμβρίου, ως ημέρας εθνικού εορτασμού της Ρουμανίας, έκανε αναφορά στο ρόλο της χώρας του στα Βαλκάνια και την Ευρώπη, ενώ ευχαρίστησε την Ελλάδα και κυρίως τους θεσμικούς φορείς της Β. Ελλάδας για την άψογη συνεργασία με τη χώρα του και το Γενικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Σάλαμον δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. για την τιμή να ανακηρύξει την Ρουμανία τιμώμενη χώρα στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου, διαβεβαιώνοντας ότι η συνεργασία αυτή θα επιφέρει σημαντικά αποτελέσματα και για τις δύο πλευρές.

Τον Γενικό Πρόξενο ανταπάντησε εκ μέρους των ελληνικών αρχών, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, επισημαίνοντας ότι οι σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Ρουμανίας είναι οι μακροβιότερες μεταξύ όλων των χωρών και οι θερμότερες στη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία.

Στην ανάπαυλα της τελετής του εορτασμού ο Γενικός Πρόξενος είχε ιδιαίτερη συζήτηση με τους εκπροσώπους του ΟΡ.ΦΕ.Ο, αλλά και τους εκπροσώπους της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση με επικεφαλής την πρόεδρο Ευαγγελία Λάμπρου-Ξυπτερά. Διαβεβαίωσε ότι μετά τις γιορτές θα επισκεφθεί την Πιερία με εκπροσώπους και της Πρεσβείας της Ρουμανίας στην Αθήνα, για να συμφωνηθεί επί τόπου, το πλαίσιο συνεργασίας στο 45ο Φεστιβάλ Ολύμπου.