ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΗ ΓΗ ΤΩΝ ΘΕΩΝ

49ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Αρχαιολογικό πάρκο Δίου

  Το Δίον, η ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, ο τόπος λατρείας των Ολύμπιων Θεών, αποτελεί διαχρονικά μια  Ελληνική γωνιά η οποία σου προσφέρει πέρα από ένα ιδανικό περιβάλλον και μια μοναδική εμπειρία να ακολουθήσεις ως οδοιπόρος τα ίχνη των αρχαίων προσκυνητών που αιώνες τώρα ώρα στέκουν οδηγός του κάθε ταξιδευτή.

  Ακολουθώντας στο σήμερα τα χνάρια του περίλαμπρου ιστορικού χθες, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) ως σύγχρονος περιπατητής, υλοποιεί τα τελευταία χρόνια το θεσμό των αρχαιολογικών περιπάτων. Το έπραξε και φέτος στο αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, την Κυριακή 26 Ιουλίου 2020.

  Με πλοηγό την αρχαιολόγο Μαρία Ιατρού, το πολυπληθές κοινό περιδιάβηκε το αρχαιολογικό πάρκο του Δίου, ενημερώθηκε για τα τεράστιας αξίας ευρήματα της περιοχής και έγινε γνώστης και κοινωνός ιστορικών δεδομένων.

  Η κ. Ιατρού, ως άριστη οικοδεσπότης και ξεναγός, ανέπτυξε παράλληλα στη διάρκεια του περιπάτου το θέμα, «Η οικουμενικότητα και η διαχρονικότητα της μυθολογίας και τα Ολύμπια εν Δίω».

  Η εκδήλωση διανθίστηκε με καλλιτεχνικό δρώμενο ανάλογο της βραδιάς από τους   Κοσμά Χατζηιωαννίδη (Σκηνοθέτη ), Κώστα Μυστακίδη (Ηθοποιό),Τίνα Ιωαννίδου (Ηθοποιό) και Σίσυ Μακρίδου (Μουσικό-Ηθοποιό).

  Με το τέλος του αρχαιολογικού περιπάτου, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος και ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Χανδόλιας, ευχαρίστησαν την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας για την εποικοδομητική  συνεργασία, την ομιλήτρια-αρχαιολόγο Μαρία Ιατρού για το πλούσιο και περιεκτικό περιεχόμενο των εισηγήσεων, τους καλλιτέχνες για το απολαυστικό των αφηγήσεων και της μελωδίας, το θέατρο «Μω» καθώς και  το κοινό που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.