ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

12573862_962024607205724_5262110763098340439_n

ΕΠΟΙΚΟΔΟΜΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Η προοπτική και η κοινή αγωνία για το μέλλον και την πορεία του Φεστιβάλ Ολύμπου, αποτέλεσε το επίκεντρο της συνάντησης του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου Κωνσταντίνου Δημόπουλου με την αντιπροσωπείας του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, αποτελούμενη από τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τη Γενική Γραμματέα Μαρίκα Φωτοπούλου και τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων Νικόλαο Πασχαλούδη,

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016 στο γραφείο του Δημάρχου Δίου-Ολύμπου μέσα σε άριστο και εποικοδομητικό κλίμα και ολοκληρώθηκε με ιεράρχηση επίλυσης άμεσων και τρεχόντων θεμάτων που σχετίζονται με τη διοργάνωση του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου και τη συμμετοχή του δήμου Δίου – Ολύμπου σε αυτό.

Συγκεκριμένα συζητήθηκαν.

Η δυνατότητα βελτίωσης κάποιων απαραίτητων υποδομών στο αρχαίο θέατρο Δίου και στο κάστρο του Πλαταμώνα, από την πλευρά του δήμου.

Η καθιέρωση εβδομάδας διεθνούς κινηματογράφου στο Λιτόχωρο, με τη συνεργασία ΟΡ.ΦΕ.Ο, Δήμου και Ένωσης Κινηματογραφιστών Ελλάδας.

Συζητήθηκε επίσης και ανταλλάχτηκαν απόψεις, το θέμα της έκθεσης αρχαιολογικών ευρημάτων του Δίου στη Νέα Υόρκη τον προσεχή Μάρτιο και η δυνατότητα παράλληλης τουριστικής προβολής του Ολύμπου και της Πιερίας γενικότερα.

Η συνάντηση κατέληξε με την επισήμανση από την πλευρά του κ. Δημόπουλου, ότι είναι επιβεβλημένη, αναγκαία και απαραίτητη η στήριξη του Φεστιβάλ Ολύμπου, του κορυφαίου αυτού πολιτιστικού θεσμού, που προβάλει την Πιερία διεθνώς.