ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΝ ΔΙΟΝ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΞΕΠ ΕΦΟΡΟΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΕΞΕΠ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΡΟΥΜΑΝΟΙ ΘΕΑΤΡΟ ΠΑΡΚΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Ι ΜΟΝΗ ΟΣΙΟΥ ΕΦΡΑΙΜ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΟΝΤΑΡΙΩΤΙΣΣΑ ΠΑΡΟΛΥΜΠΙΑ ΠΕΡΙΟΧΗ ΨΗΦΙΔΩΤΑ

 ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΤΗ ΡΟΥΜΑΝΙΑ

  Η επιλογή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου να αποτελεί η Ρουμανία ως η χώρα τιμής του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2016, λαμβάνει πλέον σάρκα και οστά.

Προς αυτή την κατεύθυνση διπλωματική αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας,  επισκέφθηκε, γνώρισε τους τόπους των εκδηλώσεων, ενημερώθηκε για το θεσμικό πλαίσιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και συναντήθηκε εκτός από τη διοίκηση του Οργανισμού με πρόσωπα του δημόσιου βίου της Πιερίας.

Τον γενικό πρόξενο της Ρουμανίας Dr Martin Ladislau Salamon και τη σύζυγό του Νικόλ, συνόδευε η πρώτη γραμματέας αλλά και ακόλουθος τύπου και πολιτισμού της Ρουμανικής πρεσβείας Anca Chisalita. Από πλευράς ΟΡ.ΦΕ.Ο. την αντιπροσωπεία που δεν έκρυψε το θαυμασμό της για τον αρχαιολογικό, ιστορικό και φυσικό πλούτο της Πιερικής γης, υποδέχθηκε ο πρόεδρος του Οργανισμού Γρηγόρης Παπαχρήστος ο οποίος μαζί με τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου Νικόλαο Πασχαλούδη (υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων) και Ζαφείρω Κουσιοπούλου (μέλος), συνόδευσαν στη ξενάγηση και στις εθιμοτυπικές επισκέψεις.

Εναλλακτικά από πλευράς διοίκησης και συνεργατών του ΟΡ.ΦΕ.Ο συναντήθηκαν με τη Ρουμανική αντιπροσωπεία, η γενική γραμματέας Μαρίκα Φωτοπούλου, ο ταμίας Γεώργιος Σαμαλής, τα μέλη του συμβουλίου Απόστολος Τζόβας (και περιφερειακός σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας), Χάιδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης καθώς και ο καλλιτεχνικός συνεργάτης σκηνοθέτης-ηθοποιός Γεώργιος Χανδόλιας και τα μέλη των εθελοντικών επιτροπών Ροδή Ναβροζίδου και Δημήτριος Νταντάμης.

Ο κύκλος των επαφών των εκπροσώπων της τιμώμενης χώρας που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Απριλίου 2016, περιλάμβανε εθιμοτυπικές συναντήσεις με τον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Γεώργιο και  την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσίου Εφραίμ Αικατερίνα καθώς και την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ηλία Χατζηχριστοδούλου, την έφορο Αρχαιοτήτων Έλενα Παπασταύρου, την πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Ευαγγελία Λάμπρου-Ξυπτερά, την αρχαιολόγο Μαρία Ιατρού, την υπεύθυνη μουσικής παιδείας του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου Μαρία Γκριμούλα και τον μαέστρο Παναγιώτη Λυμπανοβνό.

Υποδεχόμενος τους Ρουμάνους διπλωμάτες ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισήμανε: « Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση σας καλωσορίζουμε στην Πιερία και στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου. Με τη χώρα σας μας συνδέουν πολύχρονοι δεσμοί φιλίας και συνεργασίας. Σας ευχαριστούμε που αποδεχθήκατε την πρότασή μας να είστε η τιμώμενη χώρα του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Η συνεργασία μας θα μας δώσει την ευκαιρία να γνωρίσουμε την πολιτιστική και όχι μόνο ταυτότητα του φίλου Ρουμανικού λαού. Ενός λαού που τα τελευταία χρόνια επιλέγει την Πιερία ως τουριστικό προορισμό.»

Στην αντιφώνηση του ο γενικός πρόξενος της Ρουμανίας κ. Salamon εξέφρασε τη ξεχωριστή  χαρά   για την ανάδειξη της χώρας του ως τιμώμενης στον κορυφαίο πολιτιστικό φορέα της Βόρειας Ελλάδας, τονίζοντας: « Το Φεστιβάλ Ολύμπου διαπιστώσαμε ότι είναι αξιόλογος πολιτισμικός θεσμός που πραγματοποιείται στην Πιερία εδώ και σαράντα τέσσερα χρόνια. Ενός τόπου με το λαμπερό ιστορικό και φυσικό περιβάλλον και της εξαιρετικές ομορφιές αλλά και τους φιλόξενους κατοίκους. Μαζί με την κ. Chisalita και τους συνεργάτες θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να δικαιώσουμε την επιλογή σας, παρουσιάζοντας τον πολιτισμό της Ρουμανίας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Η διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ευχαριστεί τις διευθύνσεις των ξενοδοχείων Mediterranean Village και  Poseidon Palace για τη φιλοξενία και προσφορά γεύματος και δείπνου προς τιμή των Ρουμάνων διπλωματών.