Ανοίγει τις πύλες της η εικαστική έκθεση “Τέχνης Ίχνη Εν Ολύμπω

ΟΡΦΕΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟΣ45ο Φεστιβάλ Ολύμπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ανοίγει τις πύλες της η εικαστική έκθεση “Τέχνης Ίχνη Εν Ολύμπω
στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου

ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2016 | 19:30

Διακόσια έργα από εβδομήντα καλλιτέχνες της Βόρειας Ελλάδας θα εκτίθενται από την Τετάρτη 10 Αυγούστου 2016 μέχρι και τον Σεπτέμβριο στην έκθεση που ανοίγει τις πύλες της, υπό τον τίτλο “Τέχνης Ίχνη Εν Ολύμπω”, στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου, στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Πρόκειται για μία μεγάλη, ομαδική έκθεση του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος μέσω της οποίας δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να δει από κοντά έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, φωτογραφίας και ψηφιδωτού που εκτίθενται για πρώτη φορά και αποτελούν πρωτότυπες δημιουργίες πολύ γνωστών καλλιτεχνών της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας. Να σημειωθεί ότι στην έκθεση ως μέλη του συλλόγου συμμετέχουν και πολλοί πιεριείς καλλιτέχνες, έργα των οποίων κοσμούν τη έκθεση.

Ερέθισμα γα τον τίτλο της έκθεσης υπήρξε ο ίδιος ο στόχος της που σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συλλόγου Εικαστικών Β. Ελλάδος Κωνσταντίνο Παλιάν ήταν “να δώσουμε έναν συσχετισμό ανάμεσα στη δημιουργική δουλειά των δικών μας καλλιτεχνών και τον χώρο στον οποίο γίνεται η έκθεση. Έτσι προέκυψε μία θεματολογία για να μπορέσει να υπάρξει ένα γενικό φορμάρισμα. Ωστόσο οι καλλιτέχνες είχαν την ελευθερία να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς”.

Την πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Ολύμπου να κάνει φέτος ένα άνοιγμα προς τους εικαστικούς της Θεσσαλονίκης σημειώνει ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΟΡΦΕΟ Γιώργος Χανδόλιας υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι αυτή η έκθεση είναι η αφορμή για μία πιο γόνιμη και πιο μόνιμη συνεργασία με τον Σύλλογο Εικαστικών Β. Ελλάδος.

“Δίνουμε φωνή στις εικαστικές τέχνες”

Παράλληλα με την έκθεση όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμμετέχουν στα εργαστήρια εικαστικών τεχνών που θα πραγματοποιηθούν από μέλη του Συλλόγου.
“Μέσα από τη φωνή των δημιουργών τους δίνουμε φωνή στις εικαστικές τέχνες που είναι τέχνες σιωπηλές” σημειώνει ο πρόεδρος του ΣΚΕΒΕ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Σάββατο 13 Αυγούστου 18:00-20:00
Εργαστήριο ακουαρέλας από τη Φωτεινή Χαμιδιελή & τον Γιώργο Πολίτη

Σάββατο 20 Αυγούστου 18:00-20:00

Εργαστήριο κεραμικής από 8 γνωστούς και καταξιωμένους κεραμίστες με τον συντονισμό της Cristine Wills.

Σάββατο 27 Αυγούστου 18:00- 20:00

Εργαστήριο χαρακτικής, τεχνικές & τύπωμα από τους Γιάννη Μονογυιό και Κριστιάνα Ηλιοπούλου Hopirtean.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

Λίγα λόγια για τον ΣΚΕΤΒΕ

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) είναι πολιτιστικό μη κερδοσκοπικό σωματείο, που ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα γνωστών εικαστικών, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, την προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, την ενεργό συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, την καλλιτεχνική αποκέντρωση και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Μέλη του Συλλόγου είναι πολλοί επιφανείς καλλιτέχνες της Θεσσαλονίκης και της Βόρειας Ελλάδας, καθώς και ακαδημαϊκοί, οι περισσότεροι μάλιστα με ιδιαίτερη διεθνή δραστηριότητα και προβολή.

Δραστηριότητες

Ετήσιες εικαστικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη
Εκθέσεις σε άλλες χώρες (Λουξεμβούργο, Βοστώνη, Βόννη, Στοκχόλμη)
Διεθνής Έκθεση Mail Art
Εκθέσεις στην Αθήνα
Εκθέσεις στην περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας (Φλώρινα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κατερίνη, Νάουσα), της Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλος), της Ηπείρου (Ιωάννινα), της Κρήτης (Χανιά), της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία)
Διοργάνωση πανελληνίων εκθέσεων
Διοργάνωση διαβαλκανικής έκθεσης μινιατούρας
Δωρεές έργων για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς
Προτάσεις πολιτιστικές – αισθητικές παρεμβάσεις
Διοργάνωση καλλιτεχνικών χωριών, συμποσίων τέχνης και μαθητικών εργαστηρίων
Ανταλλαγές φιλοξενίας καλλιτεχνών
Αδελφοποιήσεις με αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού