Ενθουσιασμός και συγκίνηση για τους “Πέρσες” του ΘΕ.ΑΜ.Α

PERSES_FESTIVAL

45ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Ενθουσιασμός και συγκίνηση για τους “Πέρσες” του ΘΕ.ΑΜ.Α

 

Μία ξεχωριστή παράσταση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι βρέθηκαν, το βράδυ της Τρίτης 16 Αυγούστου, στο αμφιθέατρο του δημοτικού πάρκου της Κατερίνης για να παρακολουθήσουν τους “Πέρσες” του Αισχύλου που φιλοξένησε το Φεστιβάλ Ολύμπου.

 

Μία παράσταση από το ΘΕ.ΑΜ. Α., το μοναδικό θέατρο στην Ελλάδα το οποίο αποτελείται από ηθοποιούς με αναπηρία στην κύρια σύνθεσή του που ενθουσίασε και παράλληλα συγκίνησε το κοινό.

 

Ξεχωριστή η παρουσία της γνωστής ερμηνεύτριας της δημοτικής μας παράδοσης Γιώτας Βέη που ως κορυφαία του χορού εισήγαγε τους θεατές στη θρηνητική ατμόσφαιρα των Περσών του Αισχύλου μέσα από το δραματικό μακεδονίτικο τραγούδι “Ξένος εδώ, ξένος εκεί, όπου κι αν πάγω ξένος…” και εμπλούτισε, με την ξεχωριστή φωνή της και τα διαχρονικά δημοτικά τραγούδια της ξενιτιάς, την πλοκή.

 

Η παράσταση αποτελεί στοίχημα για τον σκηνοθέτη και ιδρυτή του ΘΕ.ΑΜ.Α, Βασίλη Οικονόμου. Όπως ο ίδιος έχει πει η παράσταση, εκτός των άλλων, φιλοδοξεί να συμβάλει στην άρση των νομοθετικών εμποδίων που αποκλείουν την ισότιμη πρόσβαση σε ανώτερες δραματικές σχολές, συναδέλφων του ηθοποιών.

 

Αυτό που σίγουρα πετυχαίνει είναι να κατανοήσει το κοινό ότι το θέατρο είναι μία τέχνη χωρίς σύνορα για ανθρώπους με ή χωρίς αναπηρίες.