46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017
ΑΠΟΨΕ ΣΤΟ ΔΙΟΝ Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ GORAN BREGOVIC

Με την αποψινή συναυλία του διεθνούς φήμης συνθέτη Goran Bregovic, συνεχίζεται το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2017. Στις 9:30 μ.μ. στο αρχαίο θέατρο Δίου ο Goran Bregovic  μαζί με τους Wedding and Funeral Band θα μας ταξιδέψουν στους ήχους των Βαλκανίων, πυροδοτώντας μουσικές συγκινήσεις αναμειγνύοντας φαινομενικά διαφορετικά ακούσματα.

Ο Goran Bregovic, με καταγωγή από τη Βοσνία, είναι ένας από τους πιο γνωστούς συνθέτες ολόκληρης της πρώην Γιουγκοσλαβίας και ειδικεύεται κυρίως στο βαλκανικό και τσιγγάνικο είδος μουσικής, με χαρακτηριστικό τους ελεύθερους  ήχους.  Οι μουσικές του Bregovic είναι σαν τον ίδιο, ελεύθερες. Χωρίς πατρίδα και όρια.     Γεννημένος στην Βοσνία, από πατέρα Κροάτη και μητέρα Σέρβα, πέρασε εμφυλίους πολέμους, διχασμούς και όλα τα δεινά των Βαλκανίων και κατάφερε να κάνει τα βιώματα του τραγούδι ξορκίζοντας τον πόνο. Τραγούδι εκστασιασμένο, ξεσηκωτικό.

Το στυλ του επηρεάστηκε έντονα από τη μουσική των Ρομά, ενώ διατήρησε και πολλά από τα στοιχεία της παραδοσιακής μουσικής της περιοχής. Τις πιο γνωστές δουλειές του αποτελούν η μουσική για τις ταινίες του Εμίρ Κουστουρίτσα «Ο Καιρός των Τσιγγάνων», «Arizona Dream» και «Underground», καθώς και για το «Βασίλισσα Μαργκό» του Πατρίκ Σερό.

Λόγω συγγενούς κουλτούρας, ο αγαπημένος μουσικοσυνθέτης έχει συνεργαστεί και με πολλούς καλλιτέχνες της χώρας μας.

Η συναυλία διοργανώνεται από την Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Ελλάδας  στο πλαίσιο υποστήριξης των σκοπών της.

Γενική είσοδος 20 ευρώ. Φοιτητικό, Ανέργων, ΑΜΕΑ, άνω των 65 ετών: 17 ευρώ

Σημεία προπώλησης των εισιτηρίων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  1. Κεντρικό Περίπτερο Ενημέρωσης και Προπώλησης εισιτηρίων Φεστιβάλ Ολύμπου. Αρεοπαγίτου και Σολωμού γωνία (πρώην Aspis Bank), Κατερίνη (Τηλ.2351076041)
    2.Πρακτορείο Τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
    3.Αναψυκτήριο Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου (Τηλ.2351053484)
    4.«Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)
    5. Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά Πιερίας (2352031858).