ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΓΚΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΣΚΩΦ

46ο Φεστιβάλ Ολύμπου

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΗ ΓΚΕΚΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΗ ΜΟΣΚΩΦ

Παράλληλη εκδήλωση

  Το ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα του Λιτοχωρίτη καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα σκιαγραφεί σε ζωγραφική και κατασκευές τη φυσιογνωμία του ιστορικού, λογοτέχνη, δημοσιογράφου και διανοητή Κωστή Μοσκώφ.

Η έκθεση που εντάσσεται στις παράλληλες εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, εγκαινιάζεται το Σάββατο 15 Ιουλίου 2017 στις 8 το βράδυ. Θα διαρκέσει μέχρι 15 Αυγούστου 2017, με ώρες λειτουργίας από 11:00 έως 23:00. Η έκθεση παρουσιάζεται στην πλατεία του παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας και αποτελεί το επιστέγασμα  της διάθεσης συνεργασίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) με την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Παλαιού Παντελεήμονα.

Τις Δευτέρες 25 Ιουλίου και 7 Αυγούστου στο χώρο της έκθεσης, θα γίνει ανάγνωση ποιημάτων του Κωστή Μοσκώφ αλλά και άλλων ποιητών του Ανθολογίου, με τον καλλιτέχνη Αστέρη Γκέκα να συνοδεύει μουσικά με ακορντεόν την εκδήλωση.

Ο Λιτοχωρινός ζωγράφος Αστέρης  Γκέκας με πολλές εκθέσεις στις  μεγαλύτερες γκαλερί του εξωτερικού και της Ελλάδας, γεννήθηκε το 1954 στη Θεσσαλονίκη. Έχει πραγματοποιήσει περισσότερες από 40 ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Κύπρο και Ευρώπη. Έργα του βρίσκονται σε μουσεία και ιδιωτικές συλλογές σε Ελλάδα, Ευρώπη, Αμερική και Ασία. Μαθήτευσε κοντά στον γλύπτη Νίκο Μιχελιδάκη. Το 1985 ίδρυσε το Εργαστήρι Ξυλογραφών «Δημήτρης Γαλάνης». Εκτός των χαρακτικών, δημιουργεί έργα με κυρίαρχο υλικό το ξύλο.

Με αφορμή την καθόλα ενδιαφέρουσα έκθεση, ο γενικός γραμματέας του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου Νικόλαος Πασχαλούδης, επισημαίνει: «Η παρουσία του Αστέρη Γκέκα με την εκπληκτική ευφρόσυνη  και ευδαίμονα ζωγραφική του, προσδίδει  στο φεστιβάλ ένα ιδιαίτερο ποιοτικό στοιχείο. Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευτυχία να συνεργαστούμε για μια μεγάλη έκθεση  του»