«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ» Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

«ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΙΚΗ»

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017

Οι μελωδίες του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, του Μίκη Θεοδωράκη, θα πλημμυρίσουν το θέατρο της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων. Το Δίον.

Το Σάββατο 8 Ιουλίου 2017, στις 9:30 μ.μ. στο πλαίσιο του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου μπορούμε να απολαύσουμε τη μουσική παράσταση-αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, διάρκειας δυόμιση ωρών, μια συναυλία η οποία όπου παρουσιάσθηκε γνώρισε την αποθέωση και τα ευμενέστατα σχόλια του κοινού και μάλιστα με αποθεωτικές κριτικές.

Δεκάδες   Χορωδοί απ’ όλη την Ελλάδα συνυπάρχουν αρμονικά και σχηματίζουν μία τεράστια χορωδία η οποία θα ερμηνεύσει μερικά από τα αριστουργήματα του μεγάλου μας δημιουργού, συνοδεία 20μελούς Συμφωνικής Μαντολινάτας. Η συναυλία περιλαμβάνει  τραγούδια από τους κυριότερους ποιητικούς κύκλους που έχει μελοποιήσει ο Μίκης Θεοδωράκης σε χορωδιακή διασκευή και ενορχήστρωση για συμφωνική μαντολινάτα, από τον μαέστρο Παναγή Μπαρμπάτη, ο οποίος θα διευθύνει και το έργο.

Το πρόγραμμα, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει τραγούδια από τους ποιητικούς κύκλους Μικρές Κυκλάδες, Επιτάφιο, Άξιον Εστί, Επιφάνεια,  Όμορφη Πόλη, Αρχιπέλαγος, Πολιτεία, Λιποτάκτες, Χαιρετισμοί και Γειτονιά των Αγγέλων.

Αριστουργήματα, όπως «Νύχτα μαγικιά», «Μαρίνα», «Του Μικρού Βοριά», «Αστέρι μου, φεγγάρι μου», «Όμορφη πόλη», «Χάθηκα», «Μέρα μαγιού μου μίσεψες», «Δρόμοι παλιοί», «Ανοίγω το στόμα μου», «Της Δικαιοσύνης Ήλιε Νοητέ», «Μυρτιά», «Μαργαρίτα Μαγιοπούλα», «’Ανοιξε λίγο το παράθυρο», «Την πόρτα ανοίγω το βράδυ», «’Ασμα ασμάτων», «Βραδιάζει», «Φεγγάρι μάγια μου ΄κανες», «Ποιος τη ζωή μου», «Λίγο ακόμα», «Στρώσε το στρώμα σου», «Δόξα τω Θεώ», «Βάρκα στο γυαλό», «Χρυσοπράσινο φύλλο», θα αποδοθούν μοναδικά από τους συντελεστές, αλλά και από τους σπουδαίους ερμηνευτές της παράστασης, τους λυρικούς καλλιτέχνες Τζίνα Φωτεινοπούλου, Ελένη Βουδουράκη, Αντώνη Κορωναίο, Μπάμπη Βελισσάριο, Παντελή Κοντό και τον λαϊκό τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο

 

 

 

Τα κείμενα, ειδικά για την παράσταση έγραψε ο Γιώργος Μπλάνας τη σκηνοθετική επιμέλεια υπογράφει η Σοφία Σπυράτου και τους φωτισμούς ο Λευτέρης Παυλόπουλος.

 

 «Οι γενναίοι και οι τραγουδιστές ανήκουν στην απεραντοσύνη. Η λύρα και το τόξο ανήκουν στην αιωνιότητα. Μαζί θα πορευτούμε στους αιώνες των Ελλήνων. Μαζί θα τραγουδάμε. Και ο θάνατος δεν θα έχει πια εξουσία», αναφέρει για τον Θεοδωράκη στα κείμενά του ο βραβευμένος συγγραφέας Γιώργος Μπλάνας.

 

Γενική είσοδος: 15 ευρώ. Φοιτητικά-Ανέργων: 10 ευρώ

Προπώληση Seven Spots, Reload, Media Markt και όλα τα σημεία του δικτύου της viva.gr. καθώς και στα σημεία προπώλησης του Φεστιβάλ Ολύμπου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ / ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
1. Κεντρικό Περίπτερο Ενημέρωσης και Προπώλησης εισιτηρίων Φεστιβάλ Ολύμπου. Αρεοπαγίτου και Σολωμού γωνία (πρώην Aspis Bank), Κατερίνη (Τηλ.2351076041)
2. Πρακτορείο Τύπου ΚΑΨΑΛΗ, Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)
3. Αναψυκτήριο Αρχαιολογικού Πάρκου Δίου (Τηλ.2351053484)
4. «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)
5. Γραφείο πληροφοριών, Λεπτοκαρυά Πιερίας (2352031858)