ΕΝΘΟΥΣΙΩΔΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΕΠΙΦΥΛΑΞΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ ΠΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΑΝ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΜΕΣΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΔΙΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ 47ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Τρίωρο γλέντι έστησαν Μάλαμας και Παπακωνσταντίνου στην πολυαναμενόμενη συναυλία του Δίου

Ήταν μία συναυλία που το κοινό τους την περίμενε καιρό! Και την απόλαυσε σε όλο της το μεγαλείο και μέχρι την τελευταία της στιγμή! Ο Σωκράτης Μάλαμας και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου γέμισαν το βράδυ της Δευτέρας απ’ άκρη σ’ άκρη το αρχαίο θέατρο του Δίου και για τρεις ολόκληρες ώρες ταξίδεψαν το κοινό σε όλα εκείνα τα τραγούδια παλαιότερα και νεότερα που τόσο έχει αγαπήσει και χιλιοτραγουδήσει! Ήταν, αναμφίβολα, μία από τις κορυφαίες μουσικές στιγμές του φετινού καλοκαιριού, από αυτές που μόνο το Φεστιβάλ Ολύμπου μπορεί να χαρίσει!

 

Ο κόσμος άρχισε να καταφθάνει στο αρχαίο θέατρο του Δίου δύο και πλέον ώρες πριν από τη συναυλία και δεν πτοήθηκε ούτε όταν άρχισε να βρέχει. Καθισμένοι στις κερκίδες (όσοι είχαν) άνοιξαν τις ομπρέλες τους και περίμεναν στωικά να φύγει το σύννεφο! Και το σύννεφο έφυγε για να δώσει τη θέση του σε ένα υπέροχο καλοκαιρινό αεράκι που ξεδιάλυνε και τις τελευταίες υποψίες βροχής! Το είπε στην αρχή της συναυλίας και ο Σωκράτης… “η βροχή οδήγησε στις καλύτερες βραδιές”. Επαληθεύτηκε λίγες ώρες αργότερα…!

Στο κατάμεστο θέατρο η υποδοχή των δύο ερμηνευτών ήταν ενθουσιώδης με τους θεατές να ξεσπούν σε χειροκροτήματα, σημάδι ότι μία ανεπανάληπτη βραδιά επρόκειτο να ξεκινήσει.

Μία βραδιά που οι τραγουδιστές αφιέρωσαν σε όλους εκείνους που “πέταξαν” μακριά εξαιτίας της φωτιάς στην Ανατολική Αττική. Μάλιστα ο Σωκράτης Μάλαμας, σχολίασε με το δικό του τρόπο τα τραγικά γεγονότα. “Έχουμε μία εξαιρετική ευθύνη όλοι μας για όλα τα πράγματα. Αν ο καθένας μας ήταν συνεπής και υπεύθυνος για τον εαυτό του δεν θα είχαμε τόσο θύματα…” είπε χαρακτηριστικά.

Η συναυλία δεν άργησε να γίνει γιορτή κι αμέσως γλέντι. Με χέρια ψηλά, ένα ολόκληρο θέατρο τραγουδούσε τους αγαπημένους στίχους των τραγουδιών τους ενώ είχε στηθεί χορός μπροστά στη σκηνή!

“Με στόμα που γελά”, όπως και το νέο ομώνυμο άλμπουμ στο οποίο συνεργάστηκαν εκ νέου οι δύο καλλιτέχνες, ταξίδεψαν το φανατικό, ομολογουμένως, κοινό τους στο γνώριμο μελωδικό τους κόσμο! Και το κοινό τους αποζημίωσε με τη δυναμική του παρουσία και την ενθουσιώδη ανταπόκριση!