Η συναυλία που διοργανώνει το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης

Τρεις σημαντικοί φορείς του πολιτισμού, της τέχνης και της μουσικής της Κατερίνης θα συμπράξουν την Τετάρτη 29 Αυγούστου για μια συναυλία ξεχωριστή η οποία θα έχει στο επίκεντρο την κλασική μουσική. Το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης διοργανώνει στο πλαίσιο του 47ου Φεστιβάλ Ολύμπου συναυλία με την Camerata Academica Katerini.

Η Camerata Academica Katerini είναι η Ορχήστρα Δωματίου που δημιουργήθηκε με την πρωτοβουλία του συνθέτη Χαράλαμπου Ναβροζίδη. Απαρτίζεται ως επί το πλείστον από επαγγελματίες καθηγητές και σολίστες διεθνούς κύρους και διπλωματούχους φοιτητές γέννημα θρέμμα της Κατερίνης. Ασχολείται δε, με ένα ρεπερτόριο προσεκτικά επιλεγμένο, αντιπροσωπευτικό όλων των σχολών και των περιόδων της μουσικής και δομημένο με τέτοιον τρόπο ώστε να αγγίζει μυημένους και μη σε αυτό το είδος της «κλασικής, λόγιας, σοβαρής μουσικής» όπως τη χαρακτηρίζει ο κος Ναβροζίδης. Απώτερος δε σκοπός της Camerata Academica Katerini είναι να μεγαλώσει, να αγκαλιαστεί από τους τοπικούς φορείς και να αποτελέσει την πρώτη Συμφωνική Ορχήστρα της Κατερίνης. Για μια προσφορά μουσικής παιδείας η οποία θα δίνεται από τους ανθρώπους της πόλης και του Νομού προς τους συμπολίτες τους.

Εκ μέρους του Λυκείου Ελληνίδων η Πρόεδρος Βάσω Κίτσιου αναφέρει πως αποφάσισαν να στηρίξουν τη συναυλία αυτή έπειτα από το πρώτο ιδιαίτερα πετυχημένο εγχείρημα του Δεκεμβρίου του 2017. Επίσης επειδή θεωρούν πως η δημιουργία της πρώτης Συμφωνικής Ορχήστρας για την πόλη της Κατερίνης αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία.

Στη συναυλία της Τετάρτης η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου συμμετέχει και η χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης. Πρόκειται για μια συναυλία – αφιέρωμα σε συνθέτες των οποίων οι ζωές είτε άρχισαν είτε τελείωσαν με ένα «8». Πιο συγκεκριμένα θα ακουστούν έργα των: Γ. Κωνσταντινίδη, L. Bernstein, G. Rossini, C. Debussy, A. Dvořák, G. Gershwin, P.I. Tchaikovsky, C. Gounod.

Διευθυντής της Ορχήστρας θα είναι ο Μίκης Μιχαηλίδης. Καλλιτεχνικός διευθυντής, ενορχηστρωτής ο Χαράλαμπος Ναβροζίδης. Σολίστες οι : Κ. Καλαϊτζίδου σοπράνο, Δ. Κουτουζίδης βιολί, Λ. Μιχαηλίδου σοπράνο, Ι. Ναβροζίδης –Del Barrio κλαρινέτο, Γ. Σκληρός τρομπέτα.

 

 Τόπος: Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου

Χρόνος: Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Ώρα: 21:00

Γενική Είσοδος: ελεύθερη