Διήμερο δράσεων αγωγής στις τέχνες του λόγου και του θεάτρου

 Το Φεστιβάλ Ολύμπου εμπλουτίζοντας τον παιδευτικό του χαρακτήρα οργανώνει το διήμερο 1 και 2 Σεπτεμβρίου 2018 εργαστηριακές δράσεις και σκηνικές παρουσιάσεις με τίτλο: «Λόγου και Τέχνης παίδευσις». Στόχος του διημέρου είναι η εκπαίδευση μεγάλων και μικρών στις τέχνες του λόγου και του θεάτρου και η παρουσίαση παραστάσεων που προέκυψαν από εκπαιδευτικά προγράμματα με ομάδες παιδιών.

Στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου θα παρουσιαστούν δύο θεατρικές παραστάσεις με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή από δύο μαθητικές ομάδες του Δημοτικού και του Γυμνασίου με γενικό τίτλο:  «Άωρα, αλλά έμψυχα σκηνικά εγχειρήματα: δύο μικρές Αντιγόνες». Οι παραστάσεις προετοιμάστηκαν σε μαθητικά εργαστήρια πολυτροπικών δραστηριοτήτων.

Η πρώτη παράσταση θα γίνει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 από τη θεατρική ομάδα μαθητικού εργαστηρίου πολυτροπικών δραστηριοτήτων Κατερίνης.

Η δεύτερη παράσταση θα γίνει την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 21.00 από τη θεατρική ομάδα, μαθητικού εργαστηρίου πολυτροπικών δραστηριοτήτων Βροντούς.

Υπεύθυνος των θεατρικών παραστάσεων είναι ο Νίκος Γραίκος, εκπαιδευτικός, ιστορικός της τέχνης. Η είσοδος στις παραστάσεις είναι ελεύθερη.

Παράλληλα με τις θεατρικές παραστάσεις την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Βροντούς και ώρες 10.45-14.00 θα πραγματοποιηθεί βιωματικό εργαστήριο με τίτλο: «Λόγου και τέχνης παίδευσις, παιδιών σε μεγάλους». Στο εργαστήριο παιδιά, που έχουν ασκηθεί σε θεατρικές τεχνικές, θα εμψυχώσουν ενήλικες να εκφραστούν δημιουργικά μέσα από κιναισθητικές, βιωματικές και θεατρικές δράσεις.

Υπεύθυνοι του βιωματικού εργαστηρίου είναι ο Νίκος Γραίκος, εκπαιδευτικός και ιστορικός της τέχνης και ο Χάρης Αμανατίδης, εκπαιδευτικός, ηθοποιός, σκηνοθέτης. Η συμμετοχή ενηλίκων στο εργαστήριο είναι ελεύθερη και οι δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail info@festivalolympou.gr και στα τηλέφωνα 6977.40.20.88, 23510.76041 (10.00-14.00).