Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

    Επίσκεψη κλιμακίου του ΚΙΝ.ΑΛ.

 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. 

  Ο Δήμαρχος του πρώτου Δήμου της χώρας, ο Δήμαρχος Αθηναίων, Γεώργιος Καμίνης, είναι πλέον τακτικό μέλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

Με την ιδιότητα και του μέλους  της πολιτικής γραμματείας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝ.ΑΛ.), ο κ. Καμίνης, συνοδευόμενος από την πρώην Βουλευτή Πιερίας, Μαρία Μίχου και κλιμάκιο στελεχών του πολιτικού φορέα, επισκέφθηκε εθιμοτυπικά το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 τα γραφεία του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.).

Τόσο τον ίδιο όσο και τα μέλη του πολιτικού κλιμακίου, υποδέχθηκαν τα μέλη της διοίκησης του Οργανισμού με επικεφαλής τον πρόεδρο Γρηγόρη Παπαχρήστο, τον ενημέρωσαν για τα δρώμενα στο Φεστιβάλ Ολύμπου, αντάλλαξαν απόψεις από τις οποίες διαφάνηκε η γνώση και η ευαισθησία του Δημάρχου Αθηναίων σε πολιτιστικά θέματα και όχι μόνο.

Ο κ. Παπαχρήστος παρουσίασε την σαράντα επτάχρονη ιστορική διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου, τις καινοτόμες προσπάθειες που καταβάλει ο οργανισμός για να συνδέσει τον πολιτισμό με την οικονομική ανάπτυξη της Πιερίας, την καθιέρωση ενός ισχυρού εθελοντικού κινήματος που είναι η ψυχή του φεστιβάλ Ολύμπου, την διαχρονική στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης Πιερίας, του Επιμελητηρίου και θεσμικών φορέων, την εμπιστοσύνη που δείχνουν μεγάλες και μικρές επιχειρήσεις στο κύρος του θεσμού αναλαμβάνοντας τον ρόλο οικονομικών χορηγών και τέλος στον θεσμό της τιμώμενη χώρας που έδωσε το διαβατήριο στο Φεστιβάλ Ολύμπου για διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

Εντυπωσιασμένος ο κ. Καμίνης, αναφέρθηκε στην τοποθέτησή του τόσο στον φυσικό πλούτο και τις ομορφιές της Πιερίας, όσο και για την εξαιρετική και πρωτοπόρα δουλειά που γίνεται στο Φεστιβάλ Ολύμπου. «Είμαστε απόλυτα σύμφωνοι να συνδεθεί ο πολιτισμός της Ελλάδος με την οικονομική ανάπτυξη της, που αυτό άλλωστε αποτελεί βασική επιλογή του ΚΙΝ.ΑΛ . Οι εμπειρίες του ΟΡ.ΦΕ.Ο θα μας είναι πολύ χρήσιμες.»

Με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ο κ. Καμίνης αποδέχθηκε την επιθυμία του διοικητικού συμβουλίου  του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ώστε να υπογράψει αίτηση εγγραφής ως μέλος του Οργανισμού. Πρόταση που υπέβαλε στο Δήμαρχο της Ελληνικής πρωτεύουσας ο αντιπρόεδρος Νίκος Πασχαλούδης.

«Είναι για μένα τιμή να περιλαμβάνομαι στα μέλη ενός τόσο σοβαρού θεσμού με πανελλήνια ακτινοβολία και διεθνή αναγνώριση» απάντησε ο κ. Καμίνης, υπογράφοντας παράλληλα την σχετική αίτηση μέλους.

Στην αντιφώνησή του ο κ. Πασχαλούδης, επισήμανε: «Είναι μεγάλη τιμή για τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου η αποδοχή της πρότασης μας και έχει εξαιρετική συμβολική σημασία. Σήμερα η Ακρόπολη συναντά τον Όλυμπο, γιατί όπως ξέρετε ο Όλυμπος έχει συναντήσει την Ακρόπολη αφού ο ανασκαφέας του αρχαίου Δίου ο καθηγητής Δημήτριος Παντερμαλής έχει συνδεθεί με την δημιουργία και την λειτουργία του μουσείου της Ακρόπολης.»