Παρουσίαση του Προγράμματος του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου στην Κατερίνη

  Πολυποίκιλο και πολυθεματικό και το φετινό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, του οποίου την επίσημη παρουσίαση πραγματοποίησε ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), το Σαββατόβραδο 8 Ιουνίου 2019 στον αύλιο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννιά Μούσες», στην Κατερίνη.

  Στην εκστατική βραδιά, ήταν όλοι εκεί. Οι συνδιοργανωτές: Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού, το Επιμελητήριο Πιερίας και η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας. Οι χορηγοί, οι εθελοντές, οι εθελοντικές ομάδες.

Χανδόλιας – Παπαχρήστος – Χατζηγιάννης

  Παρόντες επίσης, εκπρόσωποι της πολιτείας, των φορέων και του πνευματικού κόσμου, μέλη του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και πολίτες που στηρίζουν χρόνια τις πρωτοβουλίες του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Το φετινό Φεστιβάλ υλοποιείται με την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Εξωτερικών και υποδέχεται ως τιμώμενη χώρα, το Ισραήλ.

Περικλής Χατζηγιάννης

  Προλογίζοντας και παρουσιάζοντας την τελετή, το διοικητικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Περικλής Χατζηγιάννης, επισήμανε μεταξύ άλλων: «Είμαστε όλοι συνταξιδιώτες και φέτος στο περίλαμπρο διάβα του Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και συμπορευτές στο υπέροχο ταξίδι του στις ράγες του πολιτισμού. Με πλοηγό το καταξιωμένο και αξιόλογο από κάθε πλευρά στο χρόνο πολιτισμικό γεγονός της Πιερίας και όχι μόνο, το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος, μέσα από το πρόγραμμα του καθώς και με αναφορά τους αρχαιολογικούς και ιστορικού χώρους της περιοχής μας, θα απολαύσουμε όλο το φάσμα των καλλιτεχνικών δημιουργιών τόσο από τις σημαντικότερες φετινές παραγωγές, όσο και από τις πνευματικές ανησυχίες των τοπικών σχημάτων.»

  Στο καλωσόρισμά του ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος, τόνισε:

Γρηγόρης Παπαχρήστου

  «Μισός περίπου αιώνας Φεστιβάλ Ολύμπου. Αν γυρίσουμε πίσω, πριν σαράντα οκτώ χρόνια, φέρνουμε στη μνήμη μας και τους ανθρώπους εκείνους που με τόσο πάθος και με τόση αγάπη το ξεκίνησαν αλλά και όλους τούς άλλους που στην πορεία το έφεραν ως εδώ, τότε θα δούμε ότι αυτός ο θεσμός κουβαλάει μαζί του την ιστορία αυτού του τόπου, κουβαλάει ανθρώπους σημαντικούς, τόπους αξιόλογους, πράγματα και γεγονότα που σημάδεψαν τη ζωή αυτού του τόπου.

  Το Φεστιβάλ Ολύμπου είναι ίσως ο μόνος θεσμός στην Πιερία που γύρω απ’ αυτόν είναι συντεταγμένοι όλοι οι φορείς τού τόπου μας. Είναι ο θεσμός που μας ενώνει όλους! Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και σπάνιο.

Σάββας Χιονίδης

  Το Φεστιβάλ Ολύμπου θα μπορούσε να θεωρηθεί ότι είναι συνέχεια του αρχαίου θεσμού των «Ολυμπίων εν Δίω».

  Στη συνέχεια ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Χανδόλιας, με γλαφυρό λόγο παρουσίασε αναλυτικά το πρόγραμμα των παραστάσεων του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2019, ενώ στην εισαγωγή του γύρω από την πολιτιστική συνεργασία με το Ισραήλ και το περίγραμμα των εκδηλώσεων, είπε: «Ο θεσμός της τιμώμενης χώρας είναι ένας θεσμός που ενώνει τις κουλτούρες των λαών και υπερβαίνει τα πολιτικά δεδομένα. Μέσω των παραστάσεων δίδεται η δυνατότητα να συνδεθεί η σύγχρονη κοινωνία και πολιτιστικά με το παρελθόν. Επιπρόσθετα αναδεικνύεται η διαφορετική ηθική στάση του κάθε λαού απέναντι στον κοινωνικό του ρόλο.

Γιώργος Χανδόλιας

  Και φέτος το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου φιλοξενεί, θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, αναλόγια, ποίηση, αρχαιολογικές ομιλίες.»

  Στις χαιρετιστήριες αναφορές από μέρους των συνδιοργανωτών, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, επισήμανε την πολύχρονη και εποικοδομητική συνεργασία του αυτοδιοικητικού φορέα που εκπροσωπεί με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. που ασφαλώς θα έχει συνέχεια, ενώ ο Δήμαρχος Κατερίνης, Σάββας Χιονίδης μετά από μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν ζήτησε να αξιοποιηθεί από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου το Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης που ολοκληρώνεται σύντομα.

Σοφία Μαυρίδου

  Επίσης ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους βουλευτές Πιερίας, Μπέτυ Σκούφα, Χάρη Τζαμακλή και Αστέριο Καστόρη για την σημαντική υποστήριξη τους στις πρωτοβουλίες του Οργανισμού καθώς επίσης και τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας, Γεώργιο Τζήμα, για την άριστη συνεργασία και συμπαράσταση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου θα το βρείτε αναρτημένο στη ενότητα Πρόγραμμα