Αστικό Πανηγύρι Ήχων τής Μεσογείου, με νέους, για νέους, αλλά & για μεγαλύτερους!

Ένα Αστικό Πανηγύρι Ήχων Παράδοσης από τη Μεσόγειο το οποίο προσφέρεται από νεανικά σχήματα αλλά και αγκαλιάζει τους νέους, χωρίς όμως να αποκλείει τους μεγαλύτερους, παρουσιάζεται στην έδρα τής Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας και συγκεκριμένα στον χώρο τού πρ. Καπνικού Σταθμού Κατερίνης (Φλέμινγκ 8, Κατερίνη), το διήμερο 29/7 (Δευτέρα) και 30/7 (Τρίτη).

Οι εκδηλώσεις αυτές πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου και συνδιοργανώνονται από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας «Ο Τόπος μου» και από το «Χορόδενδρο», σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Δ.Κατερίνης.

Πρόκειται για ένα διήμερο που είναι αφιερωμένο στη Μεσόγειο, που είναι εμπνευσμένο από την Παράδοση, με σταθμό το σήμερα. Θράκη και Βαλκάνια, Ιταλία και Ισπανία, σε ένα «παιχνίδι» παραδοσιακών και σύγχρονων ήχων. Με παραστάσεις και εργαστήρια χορού. Τίτλος τού διημέρου: «Ήχοι της Μεσογείου».

Ανακοίνωση για τα εργαστήρια

Στην τελευταία συνάντηση της ομάδας οργάνωσης των «Ήχων της Μεσογείου» αποφασίστηκε η αλλαγή των όρων συμμετοχής στα εργαστήρια του διημέρου, ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε περισσότερο κόσμο να συμμετάσχει σε αυτά και να γνωρίσει ένα μέρος από τους χορούς, τα τραγούδια και τις παραδόσεις των περιοχών της λεκάνης της μεσογείου.

χορόδεντρο

Η συμμετοχή στα εργαστήρια θα γίνεται μόνο με την ύπαρξη του εισιτηριού εισόδου στις βραδινές συναυλίες, της εκάστωτης μέρας και με δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά στους σύνδεσμους:

Σημείωση: Εισιτήρια θα υπάρχουν και εκείνη τη στιγμή στον χώρο διεξαγωγής των εργαστηρίων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πρόγραμμα διημέρου

Δευτέρα 29 Ιουλίου

Εργαστήρι Θρακιώτικου τραγουδιού.
Συντονισμός – εμψύχωση Δούκα Κατερίνα (τραγούδι) ……

Εργαστήρι Θρακικών χορών.
Συντονισμός – εμψύχωση Πραντσίδης Δήμος (χορός)……..

Έναρξη συναυλίας στις 20:00.
Αφιέρωμα στα Βαλκάνια και στη Θράκη.

  • dRom
  • Εβρίτικη Ζυγιά & Κατερίνα Δούκα.

Τρίτη 30 Ιουλίου

Εργαστήρι χορού.

Tarantella.
Συντονισμός – εμψύχωση : Encardia

Flamenco.
Συντονισμός – εμψύχωση Τσουκαλά Φλώρα.

Έναρξη συναυλίας στις 20:00.

Θα πραγματοποιηθεί ένα αφιέρωμα στην Ανδαλουσία με τους “Caja Secreta” ( Nuevo Flamenco).

Το διήμερο ολοκληρώνεται το διήμερο με τους «Encardia», με χορούς και τραγούδια τής Κάτω Ιταλίας.

Η είσοδος στις συναυλίες θα είναι με εισιτήριο στην τιμή των 8 Ευρώ (Προπώληση, Φοιτητικό, Ανέργων) 15 Ευρώ διημέρου και 10 Ευρώ στο ταμείο τού χώρου διεξαγωγής τής εκδήλωσης.

Περισσότερες πληροφορίες για το Χορόδεντρο, στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο https://www.facebook.com/horodentro/