Διήμερο δράσεων αγωγής στις τέχνες οργανώνει το Φεστιβάλ Ολύμπου

Στη Βροντού (24/8) και στο Αρχαίο Θέατρο Δίου (25/8/2019).

Εμπλουτίζοντας τον παιδευτικό του χαρακτήρα, το Φεστιβάλ Ολύμπου οργανώνει, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διήμερο δράσεων αγωγής στις τέχνες, οι οποίες περιλαμβάνουν βιωματικό εργαστήριο και θεατρική παράσταση.

Οι δράσεις οργανώνονται από το «Εργαστήριο Πολυτροπικών Δραστηριοτήτων» του 48ου Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, στο οποίο συμμετέχουν έφηβες και έφηβοι από την Κατερίνη και τη Βροντού Πιερίας.

Βασικές επιδιώξεις του εκπαιδευτικού προγράμματος του «Εργαστηρίου» είναι η βελτίωση του πολιτισμικού κεφαλαίου των μαθητευόμενων και ο πολυτροπικός τους γραμματισμός στις τέχνες, στοιχεία τα οποία θα δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις, για την ανάδειξη στο μέλλον, τοπικών πυρήνων ενσυνείδητων θεατών και παραγωγών τέχνης.

Οι δράσεις του διημέρου θα είναι οι εξής:

Το Σάββατο 24 Αυγούστου 2019 και ώρες 10.00-13.00 στο Δημοτικό Σχολείο Βροντούς θα πραγματοποιηθεί «Βιωματικό εργαστήριο» με στόχο την άσκηση των παιδιών που συμμετέχουν στα εργαστήρια σε εξειδικευμένες πολυτροπικές και κιναισθητικές τεχνικές. Η συμμετοχή σε όσες και όσους θέλουν να παρακολουθήσουν το «Βιωματικό Εργαστήριο» είναι ελεύθερη.

Την Κυριακή 25 Αυγούστου 2019, ώρα 21.00 στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου οι έφηβες και οι έφηβοι του «Εργαστηρίου» θα παρουσιάσουν τη θεατρική παράσταση «Γυναίκες γεννηθήκαμε…».

Η παράσταση αποτελεί σύνθεση παλαιότερων και σύγχρονων θεατρικών κειμένων με αφηγηματικό νήμα τη γυναίκα. Μυθικές και ιστορικές μορφές γυναικών, όπως η Ελένη, η Καλυψώ, η Κίρκη, η Μαρί Κιουρί και η Λυσιστράτη αναπαριστώνται ως αρχετυπικά σύμβολα των διαχρονικών και των συγχρονικών ρόλων της γυναίκας.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Νικόλαος Γραίκος.

E-mail: graikos@otenet.gr.

Web site: https://ergpoldrast.blogspot.com/