Ο έρωτας ως θαύμα, μαγεία, όνειρο, θάνατος, πάθος, που κυριαρχεί στους νέους οι οποίοι κλείνουν τα μάτια τους στην κοινωνική ηθική και υπακούνε στα προστάγματα της καρδιάς τους, παρουσιάστηκε στο κοινό τού 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου μέσα από τη σαιξπηρική παράσταση «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας», η οποία ανέβηκε, στο κατακαλόκαιρο, 17 Αυγούστου 2019, στο Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Αν και το «όνειρο καλοκαιρινής νύχτας» είναι ένα από τα γνωστότερα έργα του Σαίξπηρ σε όλο τον κόσμο, εντούτοις συνεχίζει και σήμερα να μαγεύει το κοινό, επειδή ακριβώς αποτελεί το κορυφαίο δημιούργημα της πρώτης περιόδου του Σαίξπηρ, έργο που με αριστοτεχνικό τρόπο καταπιάνεται με τον έρωτα.

Στην παράσταση, όμως, που ανέβηκε στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, το κοινό χειροκρότησε όχι μόνο το έργο ως υπόθεση -που μάλιστα σχετίζεται και με μυθικά πρόσωπα της Αρχαίας Αθήνας- αλλά και για τη σκηνοθεσία των Αιμίλιου Χειλάκη και Μανώλη Δούνια, για τις υπέροχες ερμηνείες εξαιρετικών ηθοποιών, για τα σκηνικά, για τη νέα μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα καθώς και για την πρωτότυπη μουσική τού Κωνσταντίνου Βήτα.

Στους κεντρικούς ρόλους ήταν ο Αιμίλιος Χειλάκης που ανέλαβε τον διπλό ρόλο τού Θησέα και του βασιλιά των ξωτικών Όμπερον, καθώς και ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης που ερμήνευσε τον Πάτο, έναν από τους πιο αξιαγάπητους και κωμικούς χαρακτήρες τού παγκόσμιου δραματολογίου.

Τον ρόλο τής βασίλισσας των ξωτικών, Τιτάνιας, ερμήνευσε η Αθηνά Μαξίμου ενώ τον ρόλο τού εμβληματικού Πουκ ερμήνευσε ο Μιχάλης Σαράντης. Στην παράσταση πρωταγωνίστησαν ακόμα ο Αλέξανδρος Βάρθης, η Λένα Δροσάκη, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς και η Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη στους ρόλους των νεαρών εραστών καθώς και οι Κρις Ραντάνοφ, Παναγιώτης Κλίνης, Τίτος Λίτινας, Μιχάλης Πανάδης και Κωνσταντίνος Μουταφτσής στους ρόλους των μαστόρων