Γνωριμία με τον «πατέρα τού βαλς», Γιόχαν Στράους, και την υπέροχη μουσική του!

Ήταν μια ευχάριστη θεατρική παράσταση για παιδιά (και μεγάλους) με την υπογραφή τής Κάρμεν Ρουγγέρη.

Παιδικά προσωπάκια, φωνούλες και πολλά χαμόγελα γέμισε το Αρχαίο Θέατρο Δίου στην παιδική θεατρική παράσταση «Το βαλς με τα παραμύθια», που παρουσιάστηκε το βράδυ τού Σαββάτου 10 Αυγούστου 2019, στο πλαίσιο εκδηλώσεων του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Αν και η παράσταση ήταν για παιδιά, εντούτοις ενθουσίασε όχι μόνο τα μικρά παιδιά αλλά και τα …μεγάλα παιδιά, μανάδες και πατεράδες που συνόδευαν κόρες και γιους για να δουν το υπέροχο από κάθε άποψη θεατρικό έργο τής Κάρμεν Ρουγγέρη, έργο το οποίο έγραψε και σκηνοθέτησε η γνωστή ηθοποιός και σκηνοθέτιδα.

«Το βάλς με τα παραμύθια» είναι γραμμένο με πανέξυπνο, παιδοκεντρικό και παιδαγωγικό τρόπο που, όπως λέει και η Κάρμεν Ρουγγέρη, κατορθώνει να περάσει σε όλους, μα ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά, τις βασικές αρχές τής αγάπης, συνέπειας, εντιμότητας, συνεργασίας, υπευθυνότητας και καλοσύνης. Έξι σπουδαίες αξίες ζωής-έξι υπέροχα παραμύθια.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη και οι συνεργάτες της γνώρισαν σε μικρούς και μεγάλους τον «πατέρα του βαλς» τον Γιόχαν  Στράους και την υπέροχη μουσική του. «Η μουσική τού Γιόχαν Στράους», λέει η Ρουγγέρη, είναι μαγική και τόσο παραμυθένια, που πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να ντύσει όχι ένα, όχι δύο, αλλά πολλά παραμύθια. Αυτό κάναμε λοιπόν και δημιουργήσαμε την καινούργια μας παράσταση, που αποτελείται από 6 παραμύθια και από μελωδίες και τραγούδια του Γιόχαν Στράους».

«Το βαλς με τα παραμύθια» ενθουσίασε μικρούς και μεγάλους και καταχειροκροτήθηκε, ενώ στο τέλος τής παράστασης ένα μικρό κορίτσι έδωσε, εκ μέρους τού Φεστιβάλ Ολύμπου, μια ανθοδέσμη αλλά και με αγκαλιά στη σκηνοθέτιδα. Αυτό ήταν ένα δείγμα αγάπης μικρών φίλων στο πρόσωπο τής κ. Ρουγγέρη η οποία εδώ και αρκετά χρόνια συμμετέχει στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ και προσφέρει εξαιρετικές θεατρικές δημιουργίες σε μικρά και μεγάλα παιδιά.