Η νεολαία συμμετέχει ενεργά στο Φεστιβάλ Ολύμπου και αγκαλιάζει την παράδοση!

Φεστιβάλ Ολύμπου, Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας και Χορόδενδρο, σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Δ.Κατερίνης, διοργάνωσαν διήμερο Αστικό Πανηγύρι στον Καπνικό Σταθμό με ήχους παράδοσης από τη Μεσόγειο.

Τη νεολαία είχε ως πρωταγωνιστή το Αστικό Πανηγύρι Ήχων Παράδοσης από τη Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στην αυλή τού Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Ήταν μια διήμερη εκδήλωση (29 & 30/7) με εργαστήρια και συναυλίες, που συνδιοργανώθηκε από το Φεστιβάλ Ολύμπου, από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν.Πιερίας «Ο Τόπος μου» και από το «Χορόδενδρο» σε συνεργασία με το Δίκτυο Ενεργοποίησης Νέων Δ.Κατερίνης.

Το Αστικό Πανηγύρι Ήχων Παράδοσης από τη Μεσόγειο προσφέρθηκε από νεανικά σχήματα αλλά και αγκάλιασε τους νέους, χωρίς όμως να αποκλείσει μεγαλύτερους. Συνολικά, το διήμερο εκδηλώσεων παρακολούθησαν 1.200 άτομα, οι περισσότεροι των οποίων ήταν νέοι και νέες, ενώ σημαντικός αριθμός νέων ήρθε από τη Θεσσαλονίκη για να συμμετάσχει σ’ αυτό το πανηγύρι.

Διήμερο εμπνευσμένο από την Παράδοση και αφιερωμένο στη Μεσόγειο.

Ήταν ένα διήμερο αφιερωμένο στη Μεσόγειο, εμπνευσμένο από την Παράδοση, με σταθμό το σήμερα. Θράκη και Βαλκάνια, Ιταλία και Ισπανία, σε ένα «παιχνίδι» παραδοσιακών και σύγχρονων ήχων. Με παραστάσεις και εργαστήρια χορού. Τίτλος τού διημέρου: «Ήχοι της Μεσογείου».

Ως προς τα Εργαστήρια, αυτά είχαν θεματολογία το θρακιώτικο τραγούδι και τους θρακικούς χορούς (πρώτη ημέρα), ενώ τη δεύτερη μέρα τα εργαστήρια αφορούσαν Tarantella και Flamenco.

Ως προς τις συναυλίες, η πρώτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στα Βαλκάνια και στη Θράκη και περιλάμβανε dRom και Εβρίτικη Ζυγιά – Κατερίνα Δούκα, ενώ τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκε αφιέρωμα στην Ανδαλουσία με τους “Caja Secreta” (Nuevo Flamenco). Το διήμερο ολοκληρώθηκε με τους «Encardia», με χορούς και τραγούδια τής Κάτω Ιταλίας.

Το Φεστιβάλ Ολύμπου πέτυχε τον στόχο του να αγκαλιάσει τη νεολαία.

Ηλίας Τσολακίδης

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο Ηλίας Τσολακίδης, που είναι ο εμπνευστής και η ψυχή τής Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν.Πιερίας, αναφέρθηκε στο διήμερο και τόνισε ότι το εγχείρημα του Φεστιβάλ Ολύμπου για αγκάλιασμα της νεολαίας, πέτυχε.

«Κοινή ομολογία όλων των επισκεπτών, και των δύο ημερών, είναι ότι πέρασαν ένα μαγικό διήμερο. Μέσα σ’ αυτή την όμορφη και καταπράσινη αυλή τού Καπνικού Σταθμού οι επισκέπτες παρακολούθησαν τέσσερα συγκροτήματα που συμμετείχαν σε δύο ποιοτικές συναυλίες.

Ο κόσμος το διασκέδασε, χόρεψε με την ψυχή του. Σπάνια, σε ένα φεστιβάλ, θα δει κανείς μια συναυλία με έναν κόσμο γύρω στα 250 με 300 άτομα να χορεύουν ξυπόλυτοι πάνω στο γρασίδι.

Σ’ αυτό το διήμερο συμμετείχαν πάρα πολλοί νέοι άνθρωποι. Η συντριπτική πλειοψηφία τού κόσμου ήταν άνθρωποι κάτω των 30 ετών, ειδικά την πρώτη ημέρα. Αυτό σημαίνει ότι το Φεστιβάλ πέτυχε τον στόχο του.

Πραγματικά ήταν ένα εγχείρημα το οποίο το επιχείρησε το Φεστιβάλ Ολύμπου και, θα το πω απλά και λαϊκά, «του βγήκε» με τον καλύτερο τρόπο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο Ηλίας Τσολακίδης.

Η νεολαία άκουσε παραδοσιακή μουσική, γλέντησε, χόρεψε

Στέργιος Κύρινας

Ευχαριστημένος και ικανοποιημένος από την επιτυχία τού διήμερου των εκδηλώσεων ήταν και ο Υπεύθυνος στο «Χορόδενδρο» Εργαστήρι Χορού και Μουσικής Στέργιος Κύρινας.

Κατά τον κ. Κύρινα, όλη αυτή η παρουσίαση συνδέθηκε με τη νεολαία, δόθηκε αυτή η ώθηση ότι η νεολαία μπορεί να ακούσει την παραδοσιακή μουσική, μπορεί να γλεντήσει, να χορέψει κλπ., και δόθηκε επιπλέον η ευκαιρία, μέσα από τα εργαστήρια που έγιναν, να γνωρίσουν οι νέοι και τη μουσική και τα τραγούδια και τους χορούς τής εκάστοτε περιοχής στην οποία έγινε το αφιέρωμα.