Ο Μαραβέγιας παρέα με τη…Λόλα

Συναυλία του γνωστού τραγουδοποιού Κωστή Μαραβέγια το βράδυ της Τετάρτης 31 Ιουλίου 2019, στο Κάστρο του Πλατανώνα, στο φετινό 48ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

Κωστής Μαραβέγιας

  Μια εκδήλωση που απόλαυσε το πολυπληθές κοινό, μια παράσταση που δικαιώνει το ρόλο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο) στην οργάνωση και την πολιτιστική προσφορά του στην κοινωνία της Πιερίας και όχι μόνο. Η μουσική παράσταση στο εμβληματικό παρολύμπιο Κάστρο το οποίο δεσπόζει στο μαγευτικό τοπίο, εκεί στα ριζά του βουνού των Θεών.

  Μια βραδιά που οι θεατές έγιναν ένα με τους καλλιτέχνες, αλλά και με τον Κωστή Μαραβέγια και τους μουσικούς να αγκαλιάζουν και να συνυπάρχουν με τους νέους και τους … ηλικιακά ωριμότερους και όπου όλοι μαζί τραγούδησαν και εκφράστηκαν με τις δημιουργίες του πολυτάλαντου Κωστή.

  Ο Κωστής Μαραβέγιας, θεωρείται από πολλούς ως ονειροπόλος τροβαδούρος της ελληνικής δισκογραφίας,  Ένας πολυδιάστατος καλλιτέχνης – τραγουδοποιός με περισσή αβροφροσύνη, που ξέρει να παρασύρει τους πάντες σε μια μεθυστική γιορτή.         Ο μουσικός, των νοσταλγικών ήχων και της προσωπικής μελωδίας, που απέδειξε και στη συναυλία του Κάστρου του Πλαταμώνα ότι γνωρίζει καλά να … επαναστατεί μέσω της αγάπης και παράλληλα να αρνείται πεισματικά να χάσει την αισιοδοξία του μπροστά στα κακώς κείμενα της εποχής.

  Ακούσαμε, τραγουδήσαμε, απολαύσαμε τη «Λόλα», «Δε ζητώ πολλά», «Δε σταματώ»,

«Παρτίδες», «Το καλοκαίρι έφυγε» και τόσα άλλα από τον Κωστή, τον οποίο συνόδευσαν οι μουσικοί: Νίκος Αγγλούπας (ηλεκτρικό μπάσο), Άγγελος Αγγελίδης (ηλεκτρική και ακουστική κιθάρα), Jim Staridas (τρομπόνι), Χρήστος Καλκάνης (κλαρινέτο) και Κρίτωνας Μπελλώνιας (κρουστά, τύμπανα).

  Με τις αναμνήσεις της συναυλίας, της τελευταίας στο πρόγραμμα του μήνα Ιουλίου του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, έρχεται ο «διάδοχος» μήνας Αύγουστος που εγγυάται ανάλογες βραδιές με θέατρο, μουσική, αναλόγια, ομιλίες, κινηματογράφο. Πλοηγός ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου.