Πανσέληνος στην Πύδνα με την Ε.Π.Μ. Κατερίνης

Η καθιερωμένη και θεσμοθετημένη, εδώ και έξη χρόνια, συναυλία της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην αρχαία Πύδνα, με αφορμή την πανσέληνο του Αυγούστου, πραγματοποιείται και φέτος στη φωτεινότερη βραδιά του χρόνου. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019, στις 9 μ.μ. Τιτλοφορείται «Αυγουστιάτικη φεγγαράδα».

Συναυλία «στο φως του φεγγαριού»
Η συναυλία είναι ενταγμένη στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού «Στο φως του φεγγαριού», υποστηρίζεται από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και υλοποιείται στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού διοργανώνει από το έτος 2002 τις εκδηλώσεις της Αυγουστιάτικης Πανσελήνου προσφέροντας στο κοινό την ευκαιρία να απολαύσει μια καλοκαιρινή βραδιά κάτω από το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού στους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα μουσεία της χώρας.

Ενενήντα επτά αρχαιολογικοί χώροι, μνημεία και μουσεία της χώρας θα παραμείνουν ανοιχτά για να απολαύσει το κοινό το πιο λαμπερό φεγγάρι του καλοκαιριού ενώ σε σαράντα οκτώ από αυτά θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις, κυρίως μουσικές συναυλίες.

Τραγούδια μελοποιημένων ποιητών
Ο δημιουργός του ρεπερτορίου της συναυλίας της Πύδνας, μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, επέλεξε και θα παρουσιάσει τραγούδια μελοποιημένων ποιητών (Ελύτη, Ρίτσου, Καμπανέλλη, Σεφέρη, Ελευθερίου, Γκάτσου, Νικολακοπούλου, Βάρναλη, Παπαδόπουλου, Λειβαδίτη, Ευαγγελάτου, Λυμπερόπουλου).

Συνθέτες: Χατζιδάκις, Θεοδωράκης, Μαρκόπουλος, Κόκοτος, Σαββόπουλος, Ξαρχάκος, Λάγιος, Ανδριόπουλος, Νικολόπουλος, Κουγιουμτζής, Μούτσης, Λοίζος, Κατσαρός, Καραμουρατίδης.

Διευθύνει ο Ευθύμης Μαυρίδης, στην παρουσίαση κειμένων ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.
Τραγουδούν οι Ιωάννα Ηλιάδου και Περικλής Μπονοβόλιας. Έκτακτη συμμετοχή στη διεύθυνση, Ηλίας Γκογκίδης.
Στην παρουσίαση και στα κείμενα ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Συμμετέχουν οι χορωδίες της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και των Κολινδρινών Κατερίνης (διδασκαλία Πάτροκλος Παπαγιάννης) καθώς και η ορχήστρα της Εστίας.

Τα μέλη της ορχήστρας: Πέτρος Ευφραιμίδης, μπουζούκι – Κωνσταντίνος Αγγελίδης, πιάνο – Παναγιώτης Καμβίσιος, κιθάρα – Ελένη Καραγιαννίδου, ακορντεόν – Μάγδα Κουτσουρά, βιολί – Γεώργιος Λαλίδης, μπάσο – Έρση Μεϊντανίδου, φλάουτο -Ιωάννης Μπαρμπέρης, κιθάρα – Φανή Παπαντωνίου, κρουστά – Δήμητρα Παρρή Νίκα, βιολί – Ρωμανός Παρρής Νίκας, κλαρινέτο – Αγγελική Σουλή, κανονάκι –  Κοσμάς Σουλής, ακορντεόν – Βίκη Τζημαπίτη Ευθυμιάδου, ντραμς και Στυλιανή Τζιώρτζιου, βιολί.

Ο χώρος της αρχαίας Πύδνας
Ο χώρος της συναυλίας στην αρχαία Πύδνα (Βυζαντινό Κάστρο), βρίσκεται στα δυτικά παράλια του Θερμαϊκού, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Μακρυγιάλου και λιμανιού του  Κίτρους. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη