Η Συναυλία του φεγγαριού στο Δίον

  Ο Δίας, ο θεός του ουρανού και των κεραυνών, ο Ζευς ο τερπικέραυνος και νεφεληγερέτης, μάλλον ζήλεψε τη λαμπερή βραδιά της Αυγουστιάτικης Πανσέληνου, τη βραδιά των ήχων και του φωτός και επηρεασμένος από την ζηλιάρα Ήρα, έστειλε τα καταιγιδοφόρα σύννεφα «διακόπτοντας»  στην ιερή επίγεια πόλη του, το Δίον, τη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Δίου με μουσική και τραγούδια με θεματολόγιο το φεγγάρι.  

  Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Αυγούστου 2019, ξεκίνησε την καθορισμένη ώρα και εξήντα περίπου λεπτά αργότερα, η βροχόπτωση οδήγησε στην οριστική διακοπή της εκδήλωσης. Μια εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στο αρχαιολογικό πάρκο Δίου, ήταν ενταγμένη στο πρόγραμμα του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο φως του φεγγαριού» και την συνδιοργάνωσαν ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, στο πλαίσιο του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, καθώς και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και το Κέντρο Γραμμάτων και Τεχνών Δίου.

  Η βραδιά ξεκίνησε με το χαιρετισμό από μέρους της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας, από την αρχαιολόγο, Μαρία Παπαθανασίου, ενώ τη μουσική παράσταση παρουσίασε ο καλλιτεχνικός σύμβουλος του 48ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Γιώργος Χανδόλιας.

  Τη συναυλία της Ορχήστρας Νέων Δίου, διεύθυνε ο μαέστρος, Νίκος Πατρής,  τραγούδησαν οι Αλέξης Ηλιάδης, Φιλιώ Σέρβου, Βασίλης Τσαχουρίδης, Νίκος Μπίνος, ενώ στην αφήγηση ποιημάτων ήταν η Ιωάννα Σούκου.

  Η όλη εκδήλωσε συνοδεύτηκε γευστικά από τους οινοποιούς της περιοχής που πρόσφεραν οίνους της Πιερίας και Ολύμπου.  Στην κατακλείδα της διακοπείσας συναυλίας, όλοι οι παρευρισκόμενοι αποχώρησαν ιδιαίτερα στενοχωρημένοι συμφωνώντας απόλυτα με τον πρόεδρο του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου, Γρηγόρη Παπαχρήστου, που σιγοψιθύριζε:… κρίμα.