49ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2020 … ΞΕΚΙΝΑΜΕ

  Το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2020 ετοιμάζεται να καταγραφεί στην ιστορία. Έτοιμο καθόλα ξεκινά την φετινή του πορεία, παρουσιάζοντας στο φιλοθεάμον κοινό τα σημαντικότερα καλλιτεχνικά δεδομένα του καλοκαιριού.

  Πρεμιέρα των παραστάσεων. Το Σάββατο 18 Ιουλίου 2020, στις 9:30 μ μ  στο αρχαίο θέατρο Δίου, με τη συναυλία της ορχήστρας και χορωδίας της Εταιρείας Πιερικών Μελετών –Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου, Ευθύμιου Μαυρίδη και με ελεύθερη είσοδο.

  Με αφορμή την πρεμιέρα στον χαιρετισμό του ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, επισημαίνει:

«Φίλες και Φίλοι.

Τελικά θα συναντηθούμε και φέτος… Για 49η χρονιά το Φεστιβάλ Ολύμπου θα σας προσφέρει ό,τι σημαντικότερο μπορεί να συμβεί καλλιτεχνικά, αυτό το ιδιαίτερο, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, καλοκαίρι.

Στο αρχαίο θέατρο του Δίου, θα γίνουν φέτος σχεδόν όλες οι εκδηλώσεις μας. Είναι ο  μοναδικός αλλά και ο ιδανικός χώρος που διασφαλίζει όλες τις προϋποθέσεις που απαιτούνται για την ασφαλή και άνετη διεξαγωγή των μεγάλων και σπουδαίων παραστάσεων που περιλαμβάνει το πρόγραμμά μας.

Θα πάμε όμως και για κάποιες ειδικές εκδηλώσεις, στα Λείβηθρα, την Πύδνα, το Δημοτικό θέατρο Κατερίνης και στον Καπνικό σταθμό. 

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς που στη δύσκολη αυτή συγκυρία στήριξαν την προσπάθειά μας ώστε να πραγματοποιηθεί το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Την Αντιπεριφέρεια Πιερίας, το δήμο Κατερίνης, το Επιμελητήριο Πιερίας, τους ιδιώτες χορηγούς μας, τους δεκάδες ανώνυμους εθελοντές μας. Χωρίς αυτούς δεν αρκούσε η καλή μας πρόθεση και η προσωπική δουλειά των μελών της διοίκησης. 

Χρωστάμε επίσης ένα ευχαριστώ και στον καλλιτεχνικό μας Διευθυντή, που με την εμπειρία του, το Φεστιβάλ Ολύμπου,  καταθέτει ένα αξιολογότατο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.

Σας περιμένουμε λοιπόν με ανυπομονησία, να σας φιλοξενήσουμε στις σημαντικές εκδηλώσεις που επιλέξαμε για σας.»

  Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής και του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου, ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Χανδόλιας, τονίζει επιγραμματικά:

«Οι παραστάσεις του 49ου  Φεστιβάλ συνδέουν τη σύγχρονη κοινωνική πολιτική και πολιτιστική πραγματικότητα με τη μεγάλη παράδοση του αρχαίου κόσμου και των μεγάλων αναπάντητων ερωτημάτων.»