ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΟΖΑΝΗΣ-ΛΟΡΚΑ «ΑΧ ΕΡΩΤΑ…»

  Με τη θεατρική παράσταση ύμνος στη δύναμη της αγάπης που είναι βασισμένη στον ερωτικό και ποιητικό λόγο του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, συνεχίζεται την Τετάρτη 22 Ιουλίου 2020,στις 9:30μ μ στο αρχαίο θέατρο Δίου, το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Η παράσταση είναι μια σύνθεση τεσσάρων έργων του κορυφαίου Ισπανού ποιητή και δραματουργού,  Φεδερίκο ντελ Σαγράδο Κοραθόν ντε Χεσούς Γκαρθία Λόρκα. Της τριλογίας «Ματωμένος Γάμος», «Γέρμα» και «Το σπίτι της Μπερνάντα Άλμπα» καθώς και της λαϊκής κωμωδίας «Η Θαυμαστή Μπαλωματού». Το έργο τιτλοφορείται «Αχ έρωτα…»

  Μια πρώτη γνωριμία με την παράσταση, την οποία ανεβάζει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κοζάνης: «Ο άνθρωπος μπροστά στις πραγματικότητες που τον τυλίγουν: τη Φύση, τον Έρωτα, την Ζωή και τον Θάνατο! Ένα σεργιάνι στα σοκάκια της Σεβίλιας και της Γρανάδας, που άλλοτε τα φωτίζει ο ήλιος και άλλοτε τα σκοτεινιάζει ο θάνατος. Αλλά πάντα έρχεται το τραγούδι. Παθιασμένο, λυπητερό, ρομαντικό, παιχνιδιάρικο, γιορταστικό. Όπως ο Έρωτας. Γι’ αυτό και στην παράστασή μας ακούγονται τραγούδια μεγάλων ελλήνων συνθετών, πάνω στην ποίηση του Λόρκα.
«Αχ Έρωτα…!» μία παράσταση – σύνθεση όλων των τεχνών με οδηγό ένα συγγραφέα που σε όλες τις τέχνες εντρυφούσε, για να τραγουδήσει τον Έρωτα και τον Άνθρωπο, όπως τον πλησίασε, τον παρατήρησε και τον αγάπης.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Σύνθεση κειμένων – Σκηνοθεσία: Νανά Νικολάου
Σκηνικά: Μαίρη Τσαγκάρη
Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη
Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα
Ενδυματολογική επιμέλεια: Χαρά Τσουβαλά


ΠΑΙΖΟΥΝ:
Νάντια Μπουλέ
Παναγιώτης Πετράκης
Γιάννης Καλατζόπουλος
Δήμητρα Στογιάννη
Πελαγία Αγγελίδου
Χρήστος Ντόβας
Έφη Σισμανίδου
Δημήτρης Συνδουκάς
Στο Πιάνο ο Κωνσταντίνος Κωτούλας
Στο ρόλο της «Μπερνάρντα Άλπμα» ακούγεται η φωνή της μεγάλης κυρία του Ελληνικού θεάτρου Λήδας Πρωτοψάλτη.

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: Κανονικό 15 ευρώ
Μειωμένο (Ανέργων-φοιτητικό-πολυτέκνων-ΑΜΕΑ και συνοδοί-άνω των 65 ετών, παιδικό άνω των 8 ετών): 12 ευρώ
Ισχύουν εισιτήρια ΟΓΑ μόνο
Προπώληση 12 ευρώ- viva. gr ( και στους κατά τόπους συνεργάτες της viva)

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Λόγω της γνωστής πανδημίας, οι θεατές κατά την είσοδο και έξοδο από το αρχαίο θέατρο Δίου, είναι υποχρεωτικό να φορούν την μάσκα προστασίας.