ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

  Και όμως το Φεστιβάλ Ολύμπου μπορεί και πρέπει να αισθάνεται υπερήφανο που άντεξε στο χρόνο και διαγράφει φέτος στην ιστορική του διαδρομή, σαράντα εννέα συναπτά χρόνια. Για να φτάσει ίσαμε εδώ, πέρασε από χίλια-μύρια κύματα, υποστηρίχτηκε όμως από την Πιερική και όχι μόνο κοινωνία και χάρις στους οραματισμούς πρωτοπόρων ανθρώπων που πρόσφεραν και προσφέρουν εθελοντικά και τούτο το καλοκαίρι συναντά το πεπρωμένο του.

  Η φετινή χρονιά παρουσιάζει τη γνωστή ιδιαιτερότητα λόγω της παγκόσμιας πανδημίας. Όμως αυτό το δεδομένο δεν πτόησε τη διοίκηση και τους συνεργάτες του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο), οι οποία με αποφασιστικότητα διαμόρφωσαν ένα πρόγραμμα ελαφρώς περιορισμένο σε αριθμό εκδηλώσεων, αλλά χωρίς να υπολείπεται σε ποιότητα και καλλιτεχνικό πλουραλισμό.

  Την Παρασκευή λοιπόν 10 Ιουλίου 2020 προγραμματίστηκε η τελετή έναρξης του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2020 με την παράλληλη παρουσίαση του φετινού προγράμματος του.

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με ανοικτή πρόσκληση για το κοινό, την προαναφερόμενη ημέρα, στις εννέα το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Κέντρου Τεχνών «Εννέα Μούσες» του Δήμου Κατερίνης (αρχοντικό  Τσαλόπουλου), που βρίσκεται  στην γωνία των οδών 25ης Μαρτίου και Ίωνος Δραγούμη στο κέντρο της Πιερικής πρωτεύουσας.

  Το 49ο Φεστιβάλ Ολύμπου 2020 ξεκινά στις 18 Ιουλίου και ολοκληρώνεται στις 6 Σεπτεμβρίου. Το πρόγραμμά του φιλοξενεί όλο το φάσμα του πνεύματος και της τέχνης, ήτοι θέατρο, μουσική, χορό, εικαστικά, αρχαιολογικές ομιλίες και περιπάτους, φιλοσοφικά αναλόγια.

  Οι χώροι των εκδηλώσεων: Αρχαίο θέατρο Δίου, αρχαιολογικά πάρκα Δίου και Λειβήθρων, Πύδνα, Αγιονέρι Δίου, Δημοτικό θέατρο πάρκου Κατερίνης.

  Το φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου υλοποιείται με την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Μακεδονίας-Θράκης. Συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης και το Επιμελητήριο Πιερίας. Υποστηρίζεται από τους Δήμους Δίου-Ολύμπου, Πύδνας-Κολινδρού και από το τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ-ΕΛΛΑΣ. Συνεργάτης η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

 Και βέβαια πολύτιμοι συμπαραστάτες στην υλοποίηση του Φεστιβάλ Ολύμπου, οι εθελοντικές οργανώσεις, οι εθελοντές καθώς και οι χορηγοί εκδηλώσεων και οι χορηγοί επικοινωνίας.