ΟΙ ΔΥΟ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΟΥ 49ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

          Σήμερα στην Πύδνα-Τετάρτη στο Δίον

  Δύο αξιόλογες συναυλίες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου το πρώτο τριήμερο της τρέχουσας εβδομάδας.

Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

  Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020, στις 9:15 μ μ, με αφορμή την αποψινή Αυγουστιάτικη πανσέληνο, την φωτεινότερη βραδιά του χρόνου, η χορωδία και η ορχήστρα της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης παρουσιάζουν στον αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας τη συναυλία με έντεχνο Ελληνικό τραγούδι και με τίτλο «Φεγγαράδα στην Πύδνα».

  Παράσταση ενταγμένη στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο φως του φεγγαριού», συνδιοργανώνεται από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, την  Εταιρεία Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, τον Δήμο Πύδνας –Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

  Η συναυλία υποστηρίζεται από το  τμήμα Κατερίνης «Ολύμπιος Ζευς» της οργάνωσης ΑΧΕΠΑ ΕΛΛΑΣ, στο πλαίσιο της διετούς συνεργασίας της οργάνωσης με τον ΟΡ.ΦΕ.Ο. και την Εστία.

  Τη συναυλία που αποτελεί θεσμό, οργάνωσε και διευθύνει όπως άλλωστε και τις προηγούμενες έξη χρονιές, ο μαέστρος, Ευθύμιος Μαυρίδης.

  Τραγουδούν: Μαρία Δραγασιά, Ιωάννα Ηλιάδου και Μανώλης Χατζημανώλης.

  Στην παρουσίαση και στα κείμενα της εκδήλωσης, ο Περικλής Χατζηγιάννης.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

  Δύο ημέρες αργότερα, την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, στις 9:00 μ μ, ο γνωστός τραγουδοποιός, Αλκίνοος Ιωαννίδης, με μια κιθάρα κι ένα λαούτο θα μας ταξιδέψει από την «Αγορά του Αλ Χαλίλι» στον «Βόσπορο», αλλά και με «Όσα η αγάπη ονειρεύεται» σε μια μοναδική συναυλία.

  Παίζει μόνος επί σκηνής και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες.

  Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με την τεχνική του live-looping, παίζει, ηχογραφεί ζωντανά επί σκηνής και αναπαράγει ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, πνευστά, έγχορδα και κρουστά, δημιουργώντας ηχητικά τοπία μέσα στα οποία λειτουργούν τα τραγούδια.
  Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και απρόσμενες (συχνά και για τον ίδιο) διασκευές, που άλλοτε αποδίδονται μόνο με μια κιθάρα και άλλοτε με τη χρήση πολλών οργάνων και της τεχνολογίας.

  Οι συντελεστές:
Αλκίνοος Ιωαννίδης: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, φωνή.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου, Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια Σκηνής και Οργάνων: Μιχάλης Σιούτης, Στέλιος Φράγκος

   Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και viva.gr

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

  Λόγω της πανδημίας οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη προσέλευσή σας και τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας.