ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ SOLO

  Ο γνωστός τραγουδοποιός Αλκίνοος Ιωαννίδης εμφανίζεται την Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020, στις 9:00 μ μ, στο αρχαίο θέατρο Δίου στο πλαίσιο του 49ου Φεστιβάλ Ολύμπου, παρουσιάζοντας μια αξιόλογη συναυλία  με τα δημοφιλή τραγούδια του.

  Με μια κιθάρα κι ένα λαούτο ο Αλκίνοος Ιωαννίδης θα μας ταξιδέψει από την «Αγορά του Αλ Χαλίλι» στον «Βόσπορο», αλλά και με «Όσα η αγάπη ονειρεύεται» σε μια μοναδική συναυλία.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ

  Παίζει μόνος επί σκηνής και τραγουδάει τα τραγούδια του στην απλούστερη μορφή τους, μεταφέροντας μας στη στιγμή της δημιουργίας τους. Ακολουθώντας μια παράδοση αιώνων, αυτή των τροβαδούρων, ταξιδεύει με μια κιθάρα ή ένα λαούτο και μοιράζεται αισθήματα, σκέψεις, εμπειρίες, όνειρα και πραγματικότητες που αφορούν όλους μας.

 Το πρόγραμμα αυτό έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα και σε αρκετές  χώρες του εξωτερικού. Είναι ένα πρόγραμμα ακρόασης αλλά και συμμετοχής, που μας ταξιδεύει μέσα από τις εντάσεις και τις σιωπές του στον πυρήνα της ιερής αυτής τέχνης. Πρωταγωνιστές, όπως πάντα, τα ίδια τα τραγούδια. Στέκονται μπροστά μας γυμνά και ευάλωτα, όπως γεννήθηκαν, αλλά και δυνατά όσο ποτέ. Μαζί τους ζούμε την κατάργηση της απόστασης, την μαγεία της συνύπαρξης και την μετατροπή του μοναχικού σε συλλογικό.

  Η σκηνή γίνεται το δωμάτιο του Αλκίνοου. Μόνος, με την τεχνική του live-looping, παίζει, ηχογραφεί ζωντανά επί σκηνής και αναπαράγει ακουστικά, ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά όργανα, πνευστά, έγχορδα και κρουστά, δημιουργώντας ηχητικά τοπία μέσα στα οποία λειτουργούν τα τραγούδια.
  Τραγούδια από την προσωπική του δισκογραφία, αλλά και απρόσμενες (συχνά και για τον ίδιο) διασκευές, που άλλοτε αποδίδονται μόνο με μια κιθάρα και άλλοτε με τη χρήση πολλών οργάνων και της τεχνολογίας. Στην εναλλαγή αυτών των δύο κόσμων, ο στόχος παραμένει η ουσία του τραγουδιού και της τραγουδοποιητικής διαδικασίας.
  Το πρόγραμμα αυτό πρωτοπαρουσιάστηκε στην καλοκαιρινή περιοδεία του 2010, σε μικρά ανοιχτά θέατρα, αλλά και σε μεγάλα, όπως αυτό του Λυκαβηττού, καθώς και σε κλειστούς χώρους τον επόμενο χειμώνα και την Άνοιξη.

Οι συντελεστές:
Αλκίνοος Ιωαννίδης: ακουστική και ηλεκτρική κιθάρα, λαούτο, φωνή.

Ηχοληψία: Βαγγέλης Λάππας, Βασίλης Δρούγκας
Φωτισμοί: Κωνσταντίνος Αλεξίου, Μαρία Βενετάκη
Επιμέλεια Σκηνής και Οργάνων: Μιχάλης Σιούτης, Στέλιος Φράγκος

   Τιμή εισιτηρίου: 15 ευρώ και viva.gr

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ

  Λόγω της πανδημίας οι παραστάσεις πραγματοποιούνται με πλήρη τήρηση των υγειονομικών κανονισμών και των μέτρων που προβλέπονται από την Πολιτεία. Για το λόγο αυτό παρακαλούμε θερμά για την έγκαιρη προσέλευσή σας και τη χρήση μάσκας κατά την είσοδο και έξοδό σας από το θέατρο.