ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε.Π.Μ. ΣΤΟΝ ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Με αφορμή την πρόσφατη ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου της Εταιρείας Πιερικών Μελετών-Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, η νεοεκλεγείσα πρόεδρος του αξιοσήμαντου πολιτιστικού φορέα της Πιερίας, Στέλλα Τζιτζιλή, συνοδευμένη από τον πρώην πρόεδρο και νυν εντεταλμένο εκπρόσωπο της Εστίας στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.), Γρηγόρη Μιτσοκάπα, πραγματοποίησαν εθιμοτυπική και γνωριμίας επίσκεψη στην έδρα του Οργανισμού.

  Τους υποδέχθηκε, καλωσόρισε και ευχήθηκε κάθε δυνατή επιτυχία στο έργο των νέων διοικητικών μελών της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο, Γρηγόρης Παπαχρήστος.

  Χαρακτηριστικά, το Φεστιβάλ Ολύμπου πρωτοδημιουργήθηκε εδώ και πέντε δεκαετίες από την Εστία, γεγονός που καθιστά διαχρονικά την διαρκή και παραγωγική συνεργασία των δύο πλευρών, που εκ των πραγμάτων συλλειτουργούν ως μια οικογένεια.

  Στην προσφώνηση του ο κ. Παπαχρήστος, επισήμανε: «Θερμά συγχαρητήρια προσωπικά σε εσάς καθώς και στα εκλεγέντα διοικητικά μέλη της Εστίας. Το έργο και η συνεισφορά της Ε.Π.Μ. Κατερίνης στον πολιτιστικό ορίζοντα αδιαμφισβήτητα είναι μεγάλη και παραδεκτή. Θεωρώ ότι και εσείς θα συνεχίσετε αυτή την πορεία με το ίδιο σθένος. Με δεδομένη τη διάθεση και των δύο πλευρών για ουσιαστική συνεργασία, σας εύχομαι κάθε επιτυχία.»

  Στην αντιφώνηση η κ. Τζιτζιλή, τόνισε: «Ευχαριστώ πολλή για την πρόσκληση, τις ευχές σας και το άριστο κλίμα που διαπίστωσα. Ευελπιστώ στην περαιτέρω και ακόμα ευρύτερη συνεργασία, καθότι και οι δυο μας υπάρχουμε για να υπηρετούμε και να αναδεικνύουμε το πολιτισμικό και όχι μόνο προϊόν. Χρόνια πολλά για τα πενήντα έτη του Φεστιβάλ Ολύμπου. Καλή επιτυχία και στη φετινή εορταστικής σημασίας, χρονιά.»

  Φέτος οι δύο κορυφαίοι θεσμοί της τέχνης και του πνεύματος, θα συνδιοργανώσουν την καθιερωμένη συναυλία της πανσέληνου στην Αρχαία Πύδνα, στις 22 Αυγούστου 2021, ενώ το χορευτικό τμήμα της Ε.Π.Μ. Κατερίνης θα συμμετάσχει στην αποχαιρετιστήρια επετειακή χορευτική εκδήλωση του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2021 «200 χρόνια από την επανάσταση του 1821». Η παράσταση αυτή θα φιλοξενηθεί στο αρχαίο θέατρο Δίου το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2021 και στην οποία θα πάρουν μέρος χορευτικά συγκροτήματα από τις Ελληνικές Κοινότητες της Ρουμανίας, μια συμβολική παράσταση τιμής στη χώρα από τη οποία ξεκίνησε πριν από δύο αιώνες η Ελληνική Επανάσταση.   Ολοκληρώνοντας την εποικοδομητική συνάντηση στην οποία διαμείφθηκαν θέματα τόσο της φετινής συνεργασίας, όσο και  ευρύτερες μελλοντικές συμπλεύσεις. Τα θέματα αυτά,   εν συντομία, τα ανέπτυξαν παρουσία και των δημοτικών συμβούλων Κατερίνης και μελών της καλλιτεχνικής επιτροπής του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Πιπίτσας Μακρίδου-Παρτσαλίδου (μέλος διοίκησης ΟΡ.ΦΕ.Ο.)  και Γεωργίου Τσιαλού (προέδρου Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης).