Η ΤΕΛΕΙΑ ΠΟΥ ΑΝΑΡΩΤΙΟΤΑΝ… ΕΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΟ

  Μια ακόμα επίκαιρη, ανατρεπτική και πρωτοποριακή παράσταση παρουσίασε και φέτος το τριήμερο 24, 25 και 26 Ιουλίου 2021 το θέατρο «Πήγασος», στον αρχαιολογικό χώρο των Λειβήθρων, στο πλαίσιο του 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Το κοινό απήλαυσε το θεατρικό έργο «Ένα ερωτηματικό σε μια τελεία που αναρωτιόταν»  σε κείμενα και σκηνοθεσία του Χάρη Αμανατίδη, ο οποίος προσπάθησε και πέτυχε επί σκηνής να καταστήσει κοινωνούς τους θεατές, μιας και οι ρόλοι συνταιριάζουν με την καθημερινότητα όλων μας.

  Ο Χάρης Αμανατίδης, μέσω των ηρώων του εκφράζει το ακατανόητο και παράλογο της σύγχρονης ζωής. Οι πρωταγωνιστές της παράστασης αναποδογυρίζοντας την πραγματικότητα προσπαθούν  να ανακαλύψουν τί  κρύβεται από κάτω της.

  Γενικά ήταν ένα έργο με έξυπνες ατάκες, διάλογους με νεύρο, ανατρεπτικούς ήρωες. Απλά, παρακολουθήσαμε μια πετυχημένη συνταγή, που μας θύμισε κάτι από μια ρήση του Γούντι Άλεν: «Στην ιστορία του πλανήτη αυτός σκοτώνει εμένα, εγώ σκοτώνω αυτόν, τα μόνα που αλλάζουν είναι τα κοσμητικά επίθετα.»

  Τα σκηνικά και κοστούμια της Βέτας Χαϊλατζίδου, η μουσική της Νατάσσας Ιωαννίδου και οι φωτισμοί του Κώστα Παπουτσίδη.

  Έπαιξαν οι ηθοποιοί: Κώστας Παπουτσίδης, Δανάη Αμανατίδου, Άννα Γκούντα, Κατερίνα Παρλίτση, Σοφία Αγαθαγγελίδου, Νατάσσα Ιωαννίδου, Όλγα Παπανάκου, Διονύσης Ζαρώτης.

  Φωτογραφίες της παράστασης: Δημήτρης Γατσιός-Πεσερίδης.