«ΜΕΔΟΥΣΑ…ΣΑΝ ΡΑΓΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΧΡΟΝΟ ΠΕΤΡΑ»

Από τους Χορευτές του Βορρά

  Διήμερο χοροθεάτρου το Σαββατοκύριακο 24 και 25 Ιουλίου 2021, στις 9 το βράδυ, στο πρόγραμμα του φετινού 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Φέρει το τίτλο «Μέδουσα… σαν ραγισμένη από το χρόνο πέτρα…»

  Η παράσταση εντάσσεται στο πρόγραμμα 2021 του θεσμού «΄Ολη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» του Υπουργείου Πολιτισμού-Αθλητισμού. 

  Η ομάδα σύγχρονου χορού “Χορευτές του Βορρά” υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Τατιάνας Παπαδοπούλου και σε μουσική του εξάρχοντα βιολιστή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης Αντώνη Σουσάμογλου , σκιαγραφούνε τη βαθιά ανθρώπινη και εύθραυστη πλευρά της Μέδουσας με οδηγό το ανθρώπινο σώμα και τη μουσική.

  Η Μέδουσα δεν είναι το ‘’τέρας’’, αλλά ένα από τα πιο διαχρονικά σύμβολα της Γυναίκας- θύματος, η οποία καλείται να βρει την ταυτότητά της και να επιβιώσει σε μια κοινωνία που είναι θεμελιωμένη με βάση τις πατριαρχικές επιταγές και η οποία δεν διστάζει να δαιμονοποιήσει την ομορφιά της και να την τιμωρήσει για αυτήν.
                                                   ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  “Μέδουσα” …σαν ραγισμένη από το χρόνο πέτρα….’’

Καλλιτεχνική Διεύθυνση :Τατιάνα Παπαδοπούλου
Χορογραφία: Τατιάνα Παπαδοπούλου, Αλέξανδρος Σταυρόπουλος
Δραματουργία: Εύα Τζιαμίχα
Ενδυματολόγος : Francesco Infante
Video installation-Φωτογραφίες :Nectario
Μουσικοί: Σίσσυ Μακροπούλου (άρπα),Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί)

  Ο ι θεατές θα πρέπει να τηρούν τις οδηγίες και συστάσεις της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων COVID-19 του Υπουργείου Υγείας για την ασφαλή προσέλευση στους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία, σύμφωνα με τις ισχύουσες Κ.Υ.Α..

  Η χρήση μη ιατρικής μάσκας είναι απαραίτητη καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.