ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ … ΤΥΠΟ

Συνέντευξη εφ όλης της ύλης

  Η παρουσία των δύο κρατικών σκηνών, του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, το διήμερο 31 Ιουλίου και 1 Αυγούστου 2021, στο φετινό Φεστιβάλ Ολύμπου, αλλά και η γενικότερη μέχρι τώρα πορεία και η προοπτική του πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας, επικέντρωσαν το ενδιαφέρον  στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου και η συνδιοργανώτρια Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

  Το μεσημέρι της Πέμπτης 29 Ιουλίου 2021, στο ειδυλλιακό τοπίο του αύλειου χώρου του αναψυκτηρίου «Άγιος Διονύσιος» στα Πλατανάκια Δίου Πιερίας, ειπώθηκαν, συζητήθηκαν και αναλύθηκαν τα περί της φετινής επετειακής συγκυρίας των πενήντα χρόνων  Φεστιβάλ Ολύμπου και όχι μόνο.

  Τη συνέντευξη τύπου συντόνισε το διοικητικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Περικλής Χατζηγιάννης, ενώ στη διάρκεια της διαδικασίας παρενέβησαν και εξέφρασαν τις ευχαριστίες για τη συνεργασία και τη συγκίνησή τους, μέσω ηχητικής επικοινωνίας,  οι δύο Πιεριείς στην καταγωγή κορυφαίοι καλλιτέχνες της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, αμέσως μετά τη γενική πρόβα.

  Πρόκειται για τους: διευθυντή ορχήστρας και αρχιμουσικό, Βλαδίμηρο Συμεωνίδη και τον διεθνώς καταξιωμένο σολίστα του πιάνου, Πάρι Τσενίκογλου. Οι δύο καλλιτέχνες στην μουσική παράσταση-κονσέρτο της Κυριακής 1 Αυγούστου 2021, στις 9 το βράδυ, στο αρχαίο θέατρο Δίου, θα αποδώσουν έργα Μπετόβεν και Σκαλκώτα, στην τιμητική συναυλία της επετείου «200 Χρόνια Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους».  Η εκδήλωση υποστηρίζεται από το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ κ. ΜΑΥΡΙΔΟΥ

  Αναφερόμενη η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, Σοφία Μαυρίδου, στην πολυετή και πολύπλευρη υποστήριξη που παρέχει  στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου η συνδιοργανώτρια Περιφερειακή Ενότητας Πιερίας, αφού χαρακτήρισε το Φεστιβάλ Ολύμπου ως το μεγαλύτερο της Βόρειας Ελλάδας και ως την κορυφαία έκφραση της Τέχνης και του Πολιτισμού, ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και την πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκωνίου για την αγαστή συνεργασία.

  Καταλήγοντας, επισήμανε: «Η ανάπτυξη ενός δικτύου πολιτισμού με δράσεις και συνεργασίες όλων των φορέων αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και γι αυτό οφείλουμε όλοι μαζί να συνεργαστούμε για να στηρίξουμε και να αναδείξουμε αυτόν το σκοπό. Προχωράμε, συλλογικά  για την υλοποίηση του οράματος μας, ώστε να αναδειχθούν οι διαχρονικές αξίες του πολιτισμού και το Φεστιβάλ Ολύμπου να συμβάλει σε μια ολοκληρωμένη πολιτισμική ανάπτυξη της Πιερίας και της ευρύτερης περιοχής.»

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

  Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος,  στην τοποθέτησή του στάθηκε στη φετινή χρονιά σταθμό του θεσμού, στην δεκάχρονη προσωπική παρουσία του στα διοικητικά δρώμενα και ζήτησε από όλους να συμβάλουν στην αναστήλωση του Ρωμαϊκού θεάτρου του Δίου, ενώ ευχαριστώντας τη δημοσιογραφική οικογένεια, τόνισε: «Εσείς και εμείς υπηρετούμε το Φεστιβάλ ως εθελοντές. Στον ΟΡ.ΦΕ.Ο. όλοι υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες καταθέτοντας τον προσωπικό μας χρόνο. Το Φεστιβάλ Ολύμπου πορεύεται μόνο με λίγους τοπικούς φορείς, τους χορηγούς και τους εθελοντές, αλλά χωρίς καμία κρατική στήριξη. Με το τέλος του φετινού προγράμματος θα παρουσιάσουμε το «Λεύκωμα 50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» καθώς και σημαντικές στιγμές και δρώμενα από τη διαχρονική του πορεία.»

  Ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Γιώργος Χανδόλιας, σκιαγράφησε τη φιλοσοφία του  προγράμματος των παραστάσεων τούτης της χρονιάς, τις ιδιαιτερότητες και τα κριτήρια στην τελική διαμόρφωσή του αλλά και την επιλογή και φιλοξενία των δύο κρατικών σκηνών, λέγοντας ακόμα: «Το Κ.Θ.Β.Ε. και η Κ.Ο.Θ. προσπαθούν για το καλύτερο και αυτό είναι αποδεκτό από τον καλλιτεχνικό κόσμο και το κοινό. Τα τελευταία χρόνια λόγω της πανδημίας παρατηρείται μια συρρίκνωση εκδηλώσεων και παρουσίας θεατών. Περάσαμε στους καιρούς των πρωτοποριακών μικρών σχημάτων και χώρων, γιατί κούρασαν οι επαναλήψεις. Θεωρώ ότι τα μικρά σχήματα προδιαγράφουν την επιτυχία των μεγάλων. Χαρακτηριστικά, κλείνοντας επισημαίνω ότι φέτος είναι η χρονιά του αρχαίου τραγικού, Ευριπίδη.»

  Υπενθυμίζετε ότι το Σάββατο 31 Ιουλίου 2021, στις 9 το βράδυ στο αρχαίο θέατρο Δίου, το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος ανεβάζει την τραγωδία του Ευριπίδη «Ελένη», ενώ την επόμενη μέρα την ίδια ώρα και στο ίδιο θέατρο η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης παρουσιάζει συναυλία αφιέρωμα στα «200 Χρόνια Ελεύθερου Ελληνικού Κράτους».

  Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. ευχαριστεί τη διεύθυνση και το προσωπικό του αναψυκτηρίου «Άγιος Διονύσιος» στα Πλατανάκια Δίου Πιερίας για την φιλοξενία και προσφορά των εδεσμάτων.

  Στη φωτογραφική κάλυψη και στην  τεχνική υποστήριξη της συνέντευξης τύπου, το μέλος της επιτροπής επικοινωνίας του Οργανισμού, γραφίστας- επαγγελματίας τεχνών ήχου-εικόνας, Δημήτρης Γατσιός-Πεσερίδης.

  Παρών επίσης στην δημοσιογραφική πρωτοβουλία του ΟΡ.ΦΕ.Ο. το διοικητικό μέλος και υπεύθυνος υποδομών και οργάνωσης εκδηλώσεων, Νίκος Λακασάς.