Η ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Το Σάββατο η επίσημη έναρξη

  Και όμως πέρασαν πενήντα χρόνια από το ξεκίνημα του σημαντικού πολιτιστικού φορέα της Πιερίας. Πέντε δεκαετίες συμπληρώνουν τούτη τη χρονιά οι διαδρομές του Φεστιβάλ Ολύμπου στα μονοπάτια της τέχνης και του πνεύματος. Φέτος η επετειακή χρονιά του «Χρυσού Ιωβηλαίου». Του Φεστιβάλ Ολύμπου που δεν υπέστειλε όλα αυτά τα καλοκαίρια παρά τις όποιες αντιξοότητες, τον θεσμικό του ρόλο, που αξιοποίησε και ανέδειξε τους ιστορικούς και αρχαιολογικούς χώρους της Πιερίας, του συλλογικού οργανισμού που φιλοξένησε στο διάβα του τα κορυφαία καλλιτεχνικά σχήματα, με παρόντα όλα τα ιερά τέρατα του πολιτιστικού προϊόντος.

  Επίσημη έναρξη το Σάββατο 17 Ιουλίου 2021, με την τελετή έναρξης και εγκαινίων της διαχρονικής έκθεσης «50 χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου».

  Με αφορμή το ξεκίνημα, ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, χαιρετίζει: « 50ο  Φεστιβάλ Ολύμπου 2021. Η Πιερία γιορτάζει και μαζί περηφανεύεται για το μεγάλο της πολιτιστικό γεγονός.    

  Αυτοί που το οραματίστηκαν , αν και αρκετοί δεν ζουν σήμερα, σίγουρα δεν μπορούσαν να φανταστούν τότε, πως το δημιούργημά τους αυτό, όχι μόνο θα υπάρχει μετά από 50 χρόνια,  αλλά θα συνεχίσει να διατρέχει το μέλλον με ζωντάνια και υψηλή πολιτιστική αξία.

  Το Φεστιβάλ Ολύμπου υπάρχει και συνεχώς δυναμώνει γιατί αγαπήθηκε από την τοπική κοινωνία. Δεν έμεινε όμως στα στενά όρια της Πιερίας,  άνοιξε τα φτερά του στο διεθνή χώρο. Αρκετές χώρες της Ευρώπης, της Αφρικής, της Ασίας και της Αμερικής , το αγκάλιασαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. 

  Ανοίχθηκε έτσι ο δρόμος για να καταστεί όχι μόνο φορέας πολιτισμού,  παιδείας και τέρψης  αλλά  και σημαντικός παράγοντας οικονομικής ανάπτυξης της περιοχής.

  Η Πιερία λοιπόν και αυτό το καλοκαίρι βάζει τα καλά  της, «φυσικά και τη μάσκα της» και  γιορτάζει το χρυσό 50ο Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Σε αυτή τη μοναδική γιορτή είστε όλοι καλεσμένοι».

  Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Οργανισμού, Γιώργος Χ. Χανδόλιας, επισημαίνει: «Η επιθυμία και η ανάγκη των θεατών να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις μας, θα κάμψει το φόβο ή το δισταγμό τους και θα επιστρέψουν στο αρχαίο θέατρο.

 Ο κόσμος των παραστάσεων, είναι το μέγα μυστήριο, γεμάτος μαγεία και εκπλήξεις. 

  Όλα τα καλλιτεχνικά δημιουργήματα παλεύουν να επουλώσουν τις χαρακιές της ψυχής μας που δημιούργησε η πανδημία. Τέλος η μελαγχολία!!!  

 Καλό καλοκαίρι.»