Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗ ΜΟΥΣΙΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΜΑΧΟΥ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ»

  Τιμώντας την επέτειο των διακοσίων χρόνων της Ελληνικής Επανάστασης και συμμετέχοντας στον πανελλήνιο εορτασμό, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου προγραμμάτισε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα του φετινού επετειακού 50ου Φεστιβάλ Ολύμπου, με την μουσικοθεατρική παράσταση «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος».

  Η εκδήλωση θα πραγματοποιείτο στο αρχαίο θέατρο Δίου, το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2021.

  «Μάχου υπέρ Πίστεως και Πατρίδος» ο φερώνυμος τίτλος της επαναστατικής προκήρυξης, με την οποία  ο Αλέξανδρος Υψηλάντης κήρυξε την Ελληνική Επανάσταση στις 24 Φεβρουαρίου 1821, στο Ιάσιο της Μολδοβλαχίας.

  Ως ελάχιστο φόρο τιμής στους Έλληνες της Ρουμανίας, απογόνους των αγωνιστών της εθνεγερσίας, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου σε συνεργασία με την Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας, προετοίμασαν την καθόλα αξιόλογη μουσικοθεατρική παράσταση, με χορευτικές φιγούρες των δύο χωρών, θεατρικά δρώμενα, ιστορικές αφηγηματικές αναφορές, μουσική. Θα συμμετείχαν είκοσι σύλλογοι-μέλη της Ένωσης με περίπου τριακόσιους μουσικούς και χορευτές.

  Όμως η γνωστή πανδημία ΑΚΥΡΩΝΕΙ την εκδήλωση με κυριότερο λόγο την αδυναμία εισόδου στην Ελλάδα των μελών-χορευτών της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας. Κρίμα.

Η ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΟΥΜΑΝΙΑΣ

  Η Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας (UER) ιδρύθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 1989. Αποτελεί την οργάνωση της Ελληνικής μειονότητας της Ρουμανίας τα μέλη της οποίας είναι Ρουμάνοι πολίτες, Ελληνικής καταγωγής και φιλέλληνες, οι οποίοι από κοινού συμβάλλουν στη διατήρηση της μητρικής γλώσσας και του Ελληνικού πολιτισμού. Πρόεδρος της Ένωσης είναι ο βουλευτής και γραμματέας του Ρουμανικού κοινοβουλίου, Γαβριήλ Ζησόπουλος.