Φόρτωση χάρτη...

Ημερομηνία/Ώρα
Date(s) - 01/07/2017
7:30 μμ - 10:30 μμ

Τοποθεσίας
Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών

Κατηγορίες


cypursΗ επίσημη τελετή έναρξης του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου για το 2017.

 
Η όλη τελετή είναι αφιερωμένη στον καθηγητή Δημήτριο Παντερμαλή και περιλαμβάνει εκτός την αναφορά στο πρόσωπό του τιμώμενου επιστήμονα, προβολή ντοκιμαντέρ «Αέναη δημιουργία σε τόπους ιερούς» που σκηνοθέτησε ο κινηματογραφιστής Κώστας Αρβανιτάκης και καταγράφει το πολυσήμαντο ανασκαφικό του έργο, αλλά και εγκαίνια εικαστικής έκθεσης που επιμελήθηκαν καλλιτέχνες-ζωγράφοι μέλη του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βόρειας Ελλάδας με θεματολόγιο «Αρχαιότητες και νερό». Την έκθεση συντονίζει ο πρόεδρος του Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε. Κωνσταντίνος Παλιάν.
Το δεύτερο σκέλος της τελετής των εγκαινίων αφορά το θεσμό της τιμώμενης χώρας, με την ανάλογη διαδικασία υποδοχής της. Φέτος η τιμή ανήκει στην Κύπρο, το νησί της αγάπης και του ονείρου. Η βραδιά θα ολοκληρωθεί με τη συναυλία κλασσικής μουσικής και μουσικών ακουσμάτων από τη Μεγαλόνησο από το φωνητικό σύνολο «de profudis» της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σε διεύθυνση του μαέστρου Ευθύμιου Μαυρίδη.
Στο αυτό το διάβα στις γωνιές της Πιερίας με άρμα τον πολιτισμό, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου μας ζητά όλους συμπορευτές. Γιατί όπως ορθά επισημαίνει ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος, ότι: «…ευτυχείς όσοι επισκεφθούν την Πιερία και ευτυχέστεροι όσοι τις δροσερές νύχτες του καλοκαιριού, ζήσουν αξέχαστες στιγμές, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου.»
  •  Αφιέρωμα στον καθηγητή Δημήτρη Παντερμαλή,
  • Υποδοχή της Κύπρου, τιμώμενη χώρα για το 46ο Φεστιβάλ Ολύμπου
  • Εγκαίνια εικαστικής έκθεσης «Αρχαιότητες και νερό» του Σύλλογου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Β.Ελλάδας (Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε.)
  • Προβολή ντοκιμαντέρ «Αέναη δημιουργία σε τόπους ιερούς», Σκηνοθεσία Κώστας Αρβανιτάκης
  • Μουσικό πρόγραμμα με τη Χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών. Διευθύνει ο Ευθύμης Μαυρίδης