Φόρτωση χάρτη...

Διεύθυνση
Κέντρο Ψηφιδωτών Δίου
Δίον
Πιερία
Μακεδονία
60100
Greece


ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ
Tο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών βρίσκεται στο Δίον. Εκεί λειτουργεί εργαστήρι της τέχνης του ψηφιδωτού. Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός μαθητών διδάσκονται από ειδικούς τεχνίτες την τέχνη του ψηφιδωτού. Η τεχνική που χρησιμοποιούν είναι αυτή των αρχαίων Μακεδόνων, καθώς τα θέματα προέρχονται από τα ψηφιδωτά του αρχαιολογικού χώρου του Δίου. Κάθε καλοκαίρι, στους εκθεσιακούς χώρους του Κέντρου Μεσογειακών Ψηφιδωτών γίνεται έκθεση έργων ψηφιδωτών από τους μαθητές.κέντρο ψηφιδωτών
Επίσης, στις αίθουσες του κέντρου, που διαθέτουν άρτια τεχνική υποδομή, παρουσιάζονται εικαστικές εκθέσεις Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών. Επιπλέον, διοργανώνονται πολλά καλλιτεχνικά δρώμενα. Να σημειωθεί, ότι στο αρχαίο Δίον η τέχνη του ψηφιδωτού ήταν ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Περίφημα είναι τα ψηφιδωτά στην έπαυλη του Διονύσου, τα οποία διασώζονται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση.

Το Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών Δίου ανήκει στο Δήμο Δίου-Ολύμπου και παραχωρείται στο Φεστιβάλ Ολύμπου, για την πραγματοποίηση εικαστικών εκθέσεων και άλλων εκδηλώσεων, όπως λογοτεχνίας, ποίησης κ.λ.π.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  • Δεν υπάρχουν εκδηλώσεις σε αυτή την τοποθεσία